4-5 august 2018 - Cheile Varghisului

Plecari din Bucuresti, Ploiesti si Brasov*/Pitesti* (functie de traseu)

0742 268568, 0724 525041, pelerinaje@email.comFacebook Pelerini


4-5 august 2018 “Comori ascunse
Sfantul Ioan Iacob Hozevitul
                                          Plecare din Bucuresti, Ploiesti si Brasov.


La drum cu sufletul! este ideea care ne anima in organizarea evenimentelor noastre care presupun comunicare, milostenie, recunostinta, liniste si reculegere, miscare si conectare cu natura inconjuratoare. O comunitate de oameni simpli, cu inimi deschise si care au aceleasi preocupari, in centrul atentiei noastre fiind rugaciunea si recunostinta. Intalniri cu anumite teme, intaniri cu mari duhovnici sau Parinti care ne impartasesc experienta lor, participari la Praznice, Sfinte Liturghii, evenimente specifice.

Evenimentul "Comori ascunse" reprezinta o combinatie unica de drumetie in locuri de o frumusete neobisnuita, putin atinse de prezenta oamenilor si rugaciune la Manastiri pentru linistea sufleteasca.


Traseul include: Manastirea Sfantul Nicolae, Cheile Varghisului: drumetie, peisaje si pesteri spectaculoase, Vulcanul de la Racos, Coloanele de bazalt, Lacul de Smarald, Castelul Sukosd Bethlen, Manastirea Sfantul Gheorghe Bunesti, Manastirea Sfantul Efrem cel Nou. Ziua I: Bucuresti – Ploiesti – Brasov – Manastirea Sfantul Efrem cel Nou - Baraolt – Muntii Persani Cheile Varghisului, drumetie.  

Ziua II Sfanta Liturghie, ziua Sfatului Ioan Iacob Hozevitul - Manastirea Bunesti Vulcanul de la Racos – Coloanele de bazalt – Lacul de Smarald – Castelul Sükösd-Bethlen din Racoş Manastirea Sfantul Nicolae.

Pret 170 lei/persoana
Pentru inscrieri tel. 0742/268 568, 0724/525 041, 
Facebook Pelerini

Servicii: 
- pentru acest eveniment transportul se face cu autocarul, însotitor organizator si preot invitat (functie de disponibilitate), rugaciune, relaxare, comunicare de grup, atmosfera incarcata de istorie si spiritualitate; participare la Sfintele Slujbe la Manastiri de pe traseu. 

Observatii: 
Cazarea este rezervata dar NU este inclusa in pret! Cazare la Pensiune 
40-50lei/persoana/noapte, camere de 2-3-4 persoane. 
Taxa de acces in parc 5lei/persoana se achita local.
Exista posibilitati de cina in apropiere de locul de cazare. Pentru masa de pranz este necesar pachetel.
Este obligatorie conditia fizica buna deoarece acest pelerinaj presupune drumetie si este obligatoriu echipamentul corespunzator: trusa medicala, incaltaminte adecvata (bocanci, incaltaminte sport), pelerina ploaie, palarie/sapca pentru soare, apa de baut, pachetel cu mancare, lanterna pentru intrare in pesteri. PROCEDURA DE INSCRIERE:
 
Pentru a participa la pelerinaj este necesar
1) Sa studiati cu atentie programul pelerinajului (traseu, cazare, pret, conditii de participare detaliate mai jos), sa sunati sau sa trimiteti email pentru a lamuri orice intrebare referitoare la evenimentul ales; Este bine sa cunoasteti toate detaliile, evenimentele noastre nu sunt turistice si sunt organizate in mod special pentru rugaciune si comunicare.
2) Completati Formularul de Inscriere (click aici) SAU sa trimiteti un email cu datele dvs: Nume, prenume, oras si pelerinajul solicitat la pelerinaje_ro@yahoo.com sau pelerinaje@email.com si veti primi un contract de servicii care trebuie semnat, precum si o factura proforma pentru plata serviciilor.

3) Locurile se ocupa in ordinea platii, iar plata se face in principal in contul firmei NUMAI dupa ce ati trimis acordul dvs privind prevederile contractului sau contractul semnat:
Apologetikos Serv SRL, CUI 32136877
Banca: Unicredit Bank Ploiesti II
Contul: RO10 BACX 0000 0009 2801 0001
4) Imediat ce ati achitat veti primi locul in autocar. Daca achitati fara sa studiati si sa semnati contractul se considera ca sunteti de acord cu prevederile acestuia.
5) Cu 2-3 zile inante de plecare trebuie sa sunati pentru a confirma inca o data locul si ora plecarii.
6) locul de debarcare este fixat si va fi acelasi cu locul imbarcarii, fara exceptii.

Observatii si conditii de participare:


ATENTIE: In pelerinaj NU se fumeaza la manastiri si in apropierea celorlalti pelerini. Pelerinul pleaca de acasa pentru rugaciune si multumire catre Bunul Dumnezeu, nu cauta confortul, incearca sa ajute pe cei din jur, inarmat cu rabdare si bunacuviinta, nu deranjeaza pe cei din jur, ci le acorda respectul cuvenit.

Pretul nu include vizitarea obiectivelor de pe traseu; masa se va asigura individual, autocarul opreste periodic pentru aprovizionare in locuri specifice. Traseul si cazarea pot suferi modificari in functie de vreme, starea drumurilor etc. Cazarea se face la pensiune, camere de 2-3-4 locuri, in conditiile oferite de acestea, pentru desfasurarea evenimentului si atingerea obiectivelor este importanta locatia acestora si nu confortul (conditiile sunt modeste, curat, strictul necesar). 
In functie de disponibilitate locul de cazare se poate modifica. Obiectivele se viziteaza numai daca sunt deschise publicului in perioada respectiva si este posibil accesul. Traseul poate suferi modificari in functie de starea drumurilor, conditiile meteo, disponibilitate la cazare   etc. Locurile in autocar se ocupa in ordinea platii.  Nu se admit retrageri si nu se returneaza banii incepand cu patru saptamani inaintea plecarii (clientul trebuie sa gaseasca inlocuitor). Neprezentarea la locul si la ora imbarcarii atrage dupa sine pierderea dreptului de participare si a banilor achitati, indiferent de motiv. Locul debarcarii este acelasi cu locul de imbarcare, fara exceptii.
Detalii privind programul de pelerinaje la:


Cheile Vârghişului 
se află în partea nordică a Munţilor Perşani şi este traversată de valea Vârghişului, ce izvorăşte din Munţii Harghita, Carpații Orientali.
Zona este considerată unul dintre cele mai spectaculoase obiective geografice de pe tot cuprinsul țării; rezervaţia este alcătuită din numeroase formaţiuni şi elemente geomorfologice săpate în calcare de râul Vârghiş pe o lungime de aproape 4 km: stânci de calcar, versanţi înalţi, verticali şi abrupţi din care izvorăsc pâraie de munte, turnuri de calcar (Turnul Porumbeilor, Turnul Csala), creste de calcar, doline, avene, grohotişuri şi, mai ales, peşteri (122 cartate) de importanță științifică și speologică.
Lanţul de peşteri ce se intind de-a lungul cheilor  de aproximativ 4km  se întinde de-a lungul judeţelor Covasna şi Harghita. Aceste cavităţi sunt apreciate la nivel naţional şi internaţional prin faptul că în interiorul lor se află nenumărate valori arheologice, speologice, paleontologice, păstrate intacte în peşterile închise publicului larg, mai puţin în cele vizitate de turişti. Aici gasim cea mai mare populatie de lilieci din tara noastra. (pestera Sura Cailor, Pestera Mare de la Meresti, Pestera Gaura Tatarilor - foto) 
Manastirea Bunesti
Mănăstirea Buneşti a fost înfiinţată în 1991, prin dorinţa şi eforturile preotului din satul Buneşti, Gheorghe Lup, şi a două maici, surorile Filofteia şi Rafaela Potcoavă. Aceşti ctitori au avut permanent sprijinul Mitropolitului Antonie Plămădeală, care a simţit mereu nevoia de a ctitori o mănăstire în acea parte a Ardealului. Nepoate ale părintelui Dumitru Stăniloae, cele două maici au început totul de la zero. Prima stareţă a mănăstirii, maica Filofteia, povestea adesea cum mergea cu maşini de ocazie prin ţară pentru a aduna bani, pentru că mănăstirea nu avea un automobil. În anii ce au urmat a fost ridicată biserica şi întregul ansamblu. Credincioşii care s-au legat de această mănăstire au sprijinit mereu lucrările de zidire, apoi racordarea la reţeaua de electricitate şi gaze, precum şi alte eforturi ale obştii. În 1994, biserica era deja construită şi a urmat apoi actualul corp de chilii. Din 1997 şi până în 2001 s-a lucrat la ansamblul mănăstiresc, în care sunt cuprinse toate spaţiile necesare vieţii de obşte. Până în prezent s-au amenajat ateliere, spaţii de cazare şi Altarul de vară. În 2001, biserica a fost împodobită cu pictură în tehnica frescă şi a fost târnosită. Cele câteva maici din prezent sunt păstorite din 2010 de maica stareţă  Hrisostoma Cruşoveanu şi de părintele duhovnic, protosinghelul Vartolomeu Bogdan.
drumul Crucii
Drumul Crucii amenajat recent în apropiere ne arată că urcuşul nostru trebuie să aibă mereu ca ţintă finală apropierea noastră de Mântuitorul Hristos. Ca să ajungem la El, trebuie să parcurgem un drum al jertfei, al suferinţei şi al rugăciunii, asemănător celui spre Golgota. Este ceea ce simbolizează Drumul Crucii de la Mănăstirea Buneşti, presărat din loc în loc, la fiecare ocoliş, cu icoane ale opririlor făcute de Mântuitorul Hristos când a purtat Sfânta Cruce pe umeri.
Racos
In aceasta mica localitate transilvaneana va propunem sa ne delectam cu cateva peisaje ce incanta sufletul si privirea: vulcanul Racoș, coloanele de bazalt, lacul de smarald și Castelul Sukosd – Bethlen
Castelul medieval Sukosd – Bethlen a fost atestat în anul 1624 și a aparținut familiei de origine secuiască Sukosd. Langa Cariera de bazalt se afla și lacul de smarald, care straluceste exact ca o bijuterie! Coloanele de bazalt nu sunt un fenomen natural ci s-au format ca rezultat al exploatării carierei de bazalt.
Vulcanul stins de la Racoș a înregistrat ultimele activități vulcanice in urma cu 10.000 de ani, deși totul în jur pare că mocnește încă. Peisajul pare desprins de pe alta planeta. O perioadă s-a exploatat zgură din craterul vulcanului, dar în prezent este zonă naturală protejată.

Niciun comentariu: