Duminica Floriilor la Crasna


PELERINAJ LA MANASTIREA CRASNA
Drumetie si spiritualitate
5 Aprilie 2015 Duminica Floriilor

Intr-o perioada incarcata de spiritualitate si rugaciune va invitam sa ne insotiti in drumetie catre Manastirea Crasna, numita si Gradina Maicii Domnului. Printre dealuri si paduri, Manastirea care a dat cei mai multi Episcopi apare ca o oaza de bucurie si lumina. Drumul pana la ea te face sa simti mai mult bucuria si dragostea lui Hristos pentru noi. Odata ajuns sus, te afli mai aproape de cer, intr-o gradina adevarata, unde florile zambesc fericite.

TRASEU: Bucuresti - Ploiesti –  Manastirea Crasna, participare la Sfanta Liturghie – Manastirea Suzana – Manastirea Cheia – Manastirea Zamfira – Ploiesti - Manastirea Ghighiu - Bucuresti

Plecare din Bucuresti si Ploiesti, duminica 13 aprilie 2013,  spre Manastirea Crasna, (aproximativ 2km de mers pe jos, drumetie, sanatate), participare la Sfanta Liturghie de Praznic Intrarea Domnului in Ierusalim. Traseul continua la Manastirea Suzana si Manastirea Cheia. La intoarcere Manastirea Zamfira, pictata de Nicolae Grigorescu si Manastirea Ghighiu: icoana Maicii Domnului si izvorul tamaduitor.
Transport autocar. Atmosfera relaxanta, plina de istorie si spiritualitate, insotitor organizator si preot indrumator invitat.
Pret 55 RON/persoana **
Inscrieri la tel 0742268568, 0724525041, D-na Adriana

** Traseul poate suferi mici modificari in functie de vreme sau restrictii de circulatie. Pretul nu include vizitarea obiectivelor. Masa se asigura pe cont propriu la pachetel. Locurile in autocar se ocupa in ordinea platii. Studiati cu atentie conditiile de inscriere si participare.

Floriile

Cu o saptamana inainte de Sfintele Pasti sarbatorim Floriile, adica Intrarea in Ierusalim a Domnului nostru Iisus Hristos. Este in fapt ultima intrare a Mantuitorului in sfanta cetate, inainte de Patimi. A fost o mare bucurie, Mantuitorul fiind aclamat ca "Imparat al lui Israel" si "fiu al lui David".

Domnul intra acum în Ierusalim, dar nu ca altadata, nestiut; acum vestea minunilor Sale si al învierilor Sale - bunaoara învierea lui Lazar – inconjurase lumea. De aceea când multimile au aflat ca vine, I-au asternut hainele pe jos "au luat ramuri de finic si-au iesit în întâmpinarea Lui si Îi cântau: Osana ! Bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului !", adica Domnul era întâmpinat ca Împarat, ca Mesia, ca Cel ce trebuia sa vina. În sfârsit se trezise si Ierusalimul.
Aceasta intrare în Ierusalim era o implinire a proorocirii lui Zaharia, care, spunea: "Nu te teme, fiica Sionului. Iata, Împaratul tau vine sezând pe mânzul asinei". Era o intrare plina de slava, cand poporul evreu recunoastea fara marginire pe Domnul Nostru Iisus Hristos ca fiind Mesia.
Dupa ani si ani, sarbatorita fara incetare, atunci ca si acum, in aceasta Duminica ne deschidem larg pridvorul plin de flori al sufletului nostru in care intampinam pe Domnul - "Primavara dulce", dupa cum Îl numea Maica Domnului atunci când Îl prohodea.
Sa-I gatim si noi calea, pentru ca El sa poata intra nestingherit în Ierusalimul inimilor noastre, si sa-I cantam "Osana!" marurisindu-L lumii asa cum faceau multimile atunci, demult, si pururea.