Manastirea Nera si Cascadele 17-22 iulie

Plecari din Bucuresti, Ploiesti si Brasov

0742 268568, 0724 525041, pelerinaje@email.comFacebook Pelerini


17 - 22 iulie 2018

 "Drumetie si relaxare pentru trup si suflet"
Pelerinaj la Manastirea Nera si drumetie Cascada Beusnita,
Manastirile din Sud-Vestul Romaniei 

FORMULARUL DE INSCRIERE si informatii (click aici) 
Man. Calugara
Combinatie unica de drumetie in locuri de o frumusete neobisnuita, putin atinse de prezenta oamenilor si rugaciune la Manastiri mai putin vizitate, aflate in varf de munte.

Traseul include: Manastirea Polovragi, Pestera Polovragi, Cheile Oltetului: cele mai inguste chei din Europa, Cheile Sohodolului - Manastirea Tismana, Valea Motrului, Valea Cernei, Baile Herculane, Manastirea Almaj-Putna, Tinutul Morilor de Apa, Valea Minisului, Cascada Bigar, Manastirea Calugara: Icoana Maicii Domnului, drumetie o zi pe Valea Beiului Cascadele Beusnitei, Manastirea Nera, Manastirea Prislop: mormantul Parintelui Arsenie Boca, Manastirea Afteia (drumetie) locasul Sfantului Sofronie de la Cioara, Sarmizegetusa Regia drumetie, Manastirea si Lacul Oasa, TransAlpina (soseaua ce traverseaza Muntii Parang).
Cascada Bigar
Imagini din Pelerinaj

Ziua 1. Ploiesti - Bucuresti - Pitesti - Ramnicu Valcea - Manastirea Polovragi, Pestera Polovragi, Cheile Oltetului: cele mai inguste chei din Europa Cheile Sohodolului - Manastirea Tismana Sfantul Nicodim de la Tismana, cazare, participare la Vecernie.
Ziua 2. Valea Motrului - Valea Cernei - Baile Herculane - Tinutul Morilor de Apa - Manastirea Almaj Putna - Cheile Minisului - Cascada Bigar si izbucul Bigar - Oravita, cazare pensiune in zona.
Ziua 3Manastirea Calugara - Drumetie Cascada Beusnita (foto trip), cea mai frumoasa cascada din tara, Lacul Ochiul Beiului, picnic pastravarie - Manastirea NeraOravita, cazare pensiune in zona.

Ziua 4: Resita - Sfanta Liturghie, Sfantul Ilie Caransebes - Manastirea Prislop: mormantul Parintelui Arsenie Boca.

Ziua 5Manastirea Afteia drumetie, Orastie: Biserica Sfintii Arhangheli, Sarmizegetusa Regia: capitala Daciei lui Decebal, drumetie. 

Ziua 6. Manastirea Oasa, Lacul Oasa, participare la Sfanta Liturghie - traversare TRANSALPINA - Ranca - Novaci - Pitesti - Bucuresti - Ploiesti.


Pret special 300 RON/persoana*

Pentru inscrieri tel. 0742/268 568, 0724/525 041.
Facebook Pelerini


Servicii:
Transport cu autocarul, aer conditionat. Atmosfera destinsa, relaxare, comunicare si comuniune, drumetie - hrana pentru trup si suflet. (la cerere, se asigura transport din Brasov functie de numarul de persoane). 

La drum cu sufletul! este ideea care ne anima in organizarea evenimentelor noastre care presupun comunicare, milostenie, recunostinta, liniste si reculegere, miscare si conectare cu natura inconjuratoare. O comunitate de oameni simpli, cu inimi deschise si care au aceleasi preocupari, in centrul atentiei noastre fiind rugaciunea si recunostinta. Intalniri cu anumite teme, intaniri cu mari duhovnici sau Parinti care ne impartasesc experienta lor, participari la Praznice, Sfinte Liturghii, evenimente specifice.

Studiati cu atentie toate conditiile de inscriere si participare (click aici)

Observatii si conditii de participare:

Este obligatorie conditia fizica buna deoarece acest pelerinaj presupune drumetie in fiecare zi si este obligatoriu echipamentul corespunzator: trusa medicala, incaltaminte adecvata, pelerina ploaie, palarie/sapca pentru soare, apa de baut. 

** Traseul poate suferi mici modificari in functie de vreme sau restrictii de circulatie.
Pretul este valabil pentru transport cu autocarul, minim 45 persoane. Pentru aceasta deplasare anumite obiective pot fi vizitate numai prin drumetie si este obligatoriu echipamentul corespunzator: trusa medicala, incaltaminte adecvata, pelerina ploaie, palarie/sapca soare, apa de baut. 

IMPORTANT!
  • Nu sunt incluse intrarea la obiectivele de vizitat si cazarea la pensiuni in medie 45lei/persoana/noapte (camerele pot fi de 2-3-4 persoane, functie de locul de cazare si de confort (Tismana hotel, Oravita pensiune, zona Sebes la pensiune). Se achita local. Camerele se repartizeaza in functie de componenta grupului tinandu-se cont de grupuri, cupluri, dar repartizate corect in medie pentru toti participantii. Daca se solicita camera de 2 locuri pentru toate noptile, pretul va fi 50lei/pers/noapte.

  • Accesul in Rezervatia Parcul National Cheile Nerei - Beusnita si la Manastirea Nera se face cu microbuzul: 35lei/persoana. Microbuzele raman la dispozitia grupului toata ziua.

  • Masa se va asigura individual, autocarul opreste pentru aprovizionare in locuri specifice, fiind sarcina pelerinului sa isi asigure cele necesare hranei. La majoritatea pensiunilor exista posibilitati de cina. Va rugam sa va informati asupra locurilor de cazare in momentul inscrierii.
  • Este obligatorie conditia fizica buna deoarece acest pelerinaj presupune drumetie in fiecare zi si este obligatoriu echipamentul corespunzator: trusa medicala, incaltaminte adecvata, pelerina ploaie, palarie/sapca pentru soare, apa de baut. 
  • Se acorda reduceri pentru grup de minim 5 persoane - 10%. Se acorda reducere 10% pentru ultimele 4 locuri in autocar. 
Obiectivele se viziteaza NUMAI daca sunt deschise vizitarii publicului si daca este posibil accesul pana la acestea. Obiectivele principale sunt Manastirile, celelalte obiective se vor vizita in functie de timpul avut la dispozitie, participarea la Sfintele slujbe este prioritara.
Studiati cu atentie toate conditiile de inscriere si participare (click aici)

ATENTIE: In pelerinaj NU se fumeaza la manastiri si in prezenta celorlalti pelerini! Pelerinul pleaca de acasa pentru rugaciune si multumire catre Bunul Dumnezeu, nu cauta confortul, incearca sa ajute pe cei din jur, inarmat cu rabdare si bunacuviinta, nu deranjeaza pe cei din jur, ci le acorda respectul cuvenit.

Drumul TransAlpina traverseaza Muntii Parang, peisaje incantatoare (se traverseaza numai daca este deschis circulatiei in ziua respectiva. In caz contrar, se va alege cea mai buna cale disponibila).


Cheile Sohodolului http://youtu.be/naFkAN9Hqfo, http://youtu.be/Xj0b_iKLnso

Cheile Olteţului
Cheile Olteţului, ce despart Muntii Capatanii de Muntii Parang sunt cele mai inguste chei din Europa. Peisajul este inaltator, te afli in zona unde vietuieste zeul Zamolxe pe drumul care leaga tainic Oltenia de Transilvania, drum dublat cumva de o cale care strabate inima muntilor incepand din Pestera Polovragi.

Cascadele Beusnitei sunt situate in zona de protectie cu statut de rezervatie naturala din cadrul Parcului National Cheile Nerei - Beusnita, in Muntii Aninei, pe Valea Beusnitei.

Acestea reprezinta un fenomen unic, un adevarat monument al naturii si un obiectiv de insemnata valoare turistica, geologica si peisagistica, format dintr-o succesiune de cascade, din care cea mai mare are peste 5 m inaltime, de pe Raul Bei, in amonte de Lacul Ochiul Beiului.

Lacul Ochiul Bei

Cascadele au luat nastere prin actiunea apei timp de milenii in solul calcaros. Ele pot fi grupate astfel: cascadele din portiunea inferioara - cuprinse intre confluenta Beusnitei cu Beiul si Poiana Beusnitei, care se prezinta sub forma unui sir neintrerupt de caderi de apa prelungi; cascadele din portiunea superioara, verticale si zgomotoase, apa lor cazand in dorne adanci, tivite cu baraje de travertin - prima si cea mai mare din acest grup fiind Cascada Beusnitei, situata la marginea poienii cu acelasi nume, avand o inaltime intre 12-15 m; in stanga acesteia urmeaza o alta cascada, mai putin inalta decat prima, desfacuta in doua suvoaie; dupa un drum mai lung prin padure se ajunge la cea de-a treia cascada si cea mai salbatica, apa alunecand in numeroase perdele, printre muschi.
Sarmizegetusa Regia

Manastirea Afteia
Manastirea Afteia datreaza din a doaua jumatate a secolului al XVII-lea.  Inchisa in prima parte a perioadei comuniste, Manastirea Afteia va fi redeschisa in 1975. Actuala biserica s-a construit incepand cu anul 2005. Asezamantul mai cuprinde un corp de chilii cu paraclis si un altar de vara.

De trecutul Manastirii Afteia este legat si numele Sfantului Cuviosul Sofronie Marturisitorul, care si-a inchinat viata luptei pentru apararea ortodoxiei in Transilvania. In timpul cat acesta a fost staret, manastirea a devenit principalul centru de lupta pentru apararea credintei stramosesti impotriva unirii bisericii cu Roma.

Manastirea Oasa
este o manastire ortodoxa aflata in localitatea Sugag, judetul Alba. Aflata la o distanta de 70 de kilometri mai spre sud de Sebes si la 57 de kilometri nord-est fata de Petrosani, la poalele Muntilor Sureanu, Manastirea Oasa este o oaza de liniste, incojurata de paduri, cu vai si lacuri. Cel mai apropiat sat se afla la o distanta de peste patruzeci de kilometri de manastire.
Biserica centrala a Manastirii Oasa este inchinata Adormirii Maicii Domnului, hram praznuit in ziua de 15 august, si Sfantului Mare Mucenic Pantelimon, hram praznuit in ziua de 27 iulie.
Sfantul Pantelimon este sarbatorit din anul 303, anul mortii sale, pe data de 27 iulie. S-a nascut in anul 284 in orasul Nicomidia. Tatal sau Evstorghie era pagan, iar mama sa era crestina. A reusit sa-l aduca la dreapta credinta si pe tatal sau, iar dupa moartea acestuia si-a impartit toata averea saracilor si, pentru ca nu primea plata pentru tratamentele pe care le facea, el este numit "doctor fara de arginti".

Schitul „Sf. Dionisie Exiguul” - Bucova este primul aşezământ monahal din Patriarhia Română cu acest hram şi a fost ctitorit cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului, de familia Ghiorghioni , în memoria fiului lor Dionisie, trecut prematur în lumea drepţilor. Sfântul Dionisie Exiguul, părintele erei creştine şi a dreptului bisericesc, a fost canonizat în data de 27 octombrie 2008 de către Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Cascada Beusnita

Cascada Bigar

BeiulOchiul Bei