RUSALII: Prislop, Afteia

Plecari din Bucuresti, Ploiesti si Brasov

0742 268568, 0724 525041, pelerinaje@email.comFacebook Pelerini26 - 28 Mai 2018 

"RUSALII si Sfanta Treime"

PELERINAJ la Prislop,  Afteia
Traseu: Bucuresti - Ploiesti – Brasov – Hateg, Manastirea Prislop: mormantul Parintelui Arsenie Boca, Hunedoara: Castelul Corvinilor, Cascada Clocota, Deva: Cetatea Devei, Schitul Sadinca: Parintele David, ucenic al Parintelui Arsenie Boca - Sebes -  Manastirea Afteia (drumetie) - Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul - Brasov – Ploiesti - Bucuresti
     
Ziua I.  plecare din Bucuresti, Ploiesti si Brasov –  Schitul Sadinca - Hateg - Manastirea Prislop: mormantul Parintelui Arsenie Boca – Hateg/Sebes, cazare in zona.

Ziua II  Participare la Sfanta Liturghie Pogorarea Duhului Sfant - Hunedoara Castelul Corvinilor - Cetatea Devei - Cascada Clocota, drumetie - Hateg/Sebes, cazare in zona.

 Ziua III   Manastirea Afteia (drumetie) Participare la Sfanta Liturghie Praznic "Sfanta Treime" (drumetie 1km) - Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul: moastele Sfantului Ioan Iacob Hozevitul - Brasov - Ploiesti – BucurestiIisus in Gradina Ghetimani
pictata de Pr. Arsenie Boca
Pret: 175 lei/persoana

Pentru informatii si inscrieri:
tel. 0742-268568, 
0724-525041
Facebook Pelerini

Servicii:
Transport cu autocar, aer conditionat, instalatie audio, organizator de grup, preot invitat, atmosfera incarcata de spiritualitate, drumetie, relaxare.

La drum cu sufletul! este ideea care ne anima in organizarea evenimentelor noastre care presupun comunicare, milostenie, recunostinta, liniste si reculegere, miscare si conectare cu natura inconjuratoare. O comunitate de oameni simpli, cu inimi deschise si care au aceleasi preocupari, in centrul atentiei noastre fiind rugaciunea si recunostinta. Intalniri cu anumite teme, intaniri cu mari duhovnici sau Parinti care ne impartasesc experienta lor, participari la Praznice, Sfinte Liturghii, evenimente specifice.

Cazarea la pensiuni nu este inclusa, media fiind de 45 - 50 lei/noapte/persoana, camere de 2-3 persoane si se achita local.
ATENTIE: In pelerinaj NU se fumeaza la manastiri si in apropierea celorlalti pelerini, din respect! Pelerinul pleaca de acasa pentru rugaciune si multumire catre Bunul Dumnezeu, nu cauta confortul, incearca sa ajute pe cei din jur, inarmat cu rabdare si bunacuviinta, nu deranjeaza pe cei din jur, ci le acorda respectul cuvenit.
AfteiaConditii de inscriere si observatii:

1. Pretul nu include vizitarea obiectivelor de pe traseu; masa se va asigura individual la pachetel, autocarul opreste pentru aprovizionare daca traseul are mai multe zile si daca sunt solicitari, in locuri specifice. Exista posibilitati de cina si mic dejun meniu fix in apropiere de locul de cazare. Este sarcina fiecarui participant sa-si asigure hrana pe timpul zilei.
2. Traseul poate suferi modificari in functie de vreme, starea drumurilor, disponibilitate la cazare etc. Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective, in functie de anumite situatii speciale.
3. Manastirile se viziteaza daca sunt deschise publicului si daca accesul catre ele nu este blocat.
4. Cazarea se poate modifica in functie de disponibilitate la momentul respectiv.
5. Locurile in autocar se ocupa in ordinea platii. Pretul pelerinajului este acelasi indiferent de punctul de imbarcare.
6 Nu se admit retrageri si nu se returneaza sumele achitate incepand cu trei saptamani inainte de plecare (clientul trebuie sa gaseasca un inlocuitor). Grup minim 40 persoane. Pentru grup mai mic pretul se poate recalcula si poate fi majorat cu maxim 15%.

Studiati cu atentie toate conditiile de inscriere si participare (click aici)

Un interviu dat de Maica Stareta Marina de la Manastirea Bic, despre Parintele Arsenie Boca aici: http://youtu.be/D9N1UF6hwXcRusaliile
Rusaliile (din latină rosalia) (cunoscute și drept Pogorârea (coborârea) Sfântului Duh (Sfântului Spirit)) reprezintă o sărbătoare creștină importantă, prăznuită întotdeauna duminica, la 50 de zile după Paști. De Rusalii este comemorată coborârea Sfântului Duh asupra ucenicilor luiIisus din Nazaret. Potrivit scrierilor Noului Testament (Faptele Apostolilor 2, 1-11) acest eveniment a avut loc în ziua rusaliilor evreiești (Șavuot), la 50 de zile de la învierea lui Iisus din Nazaret. De aceea sărbătoarea creștină mai poartă denumirea de Cinzecime


mormantul Pr. Arsenie Boca

Întemeierea Bisericii Creștine

„Binecuvântat ești Hristoase, Dumnezeul nostru, Cela ce prea înțelepți pe pescari ai arătat, trimițându-le lor Duhul Sfânt; și printr-înșii lumea ai vânat, iubitorule de oameni, mărire Ție!”. Așa glăsuiește troparul acestui mare praznic al Bisericii Ortodoxe. Conform Bisericii Ortodoxe, acest important eveniment al rusaliilor reprezintă ziua de naștere a Bisericii creștine, întrucât în această zi a luat ființă în chip văzut această instituție divino-umană, întemeiată în chip nevăzut, odată cu jertfa Mântuitorului pe cruce.

Apostolii au grăit în limbile neamurilor

Duminica de astăzi mai este numită și „Duminica Cincizecimii”, întrucât pogorârea Duhului Sfânt peste Sfinții Apostoli, în Ierusalim, a avut loc în cea de-a cincizecea zi de la Înviere. Sfântul Evanghelist Luca, în „Faptele Apostolilor” (cap. 2), istorisește momentul în care Duhul Sfânt, sub chipul unor limbi de foc, a umplut de darurile sale pe Apostoli, pentru început aceștia căpătând marea putere de a grăi în limbi străine, necunoscute de ei până atunci. Spre mirarea multor oameni aflați în Ierusalim, cei doisprezece au început să facă cunoscută învățătura Mântuitorului către neamuri, în diferite limbi, deși acești ucenici erau știuți de mulți dintre cei prezenți ca fiind evrei simpli, în nici un caz preocupați de învățarea limbilor străine.
Preasfințitul Părinte DANIIL, despre Parintele Arsenie Boca: