BUCOVINA 22-26 august

Plecari din Bucuresti, Ploiesti si Brasov

0742 268568, 0724 525041, pelerinaje@email.comFacebook Pelerini

 FORMULARUL cerere info (click aici)  

22- 26 August 2018, 
"Plaiuri si Traditii Bucovinene" - 
Pelerinaj la Manastirile din Bucovina
Plecare din Bucuresti, Ploiesti si BrasovPelerinajul se desfasoara pe un traseu exceptional in care se viziteaza Manastirile ortodoxe istorice din Bucovina. Manăstirile din Bucovina fac parte din patrimoniul UNESCO, fiind încrise în catalogul "Mari Monumente ale Lumii". Ele sunt unice în lume prin arhitectura lor ce caracterizează epoca de glorie a Moldovei Sfantului Stefan cel Mare şi prin pictura lor exterioară, adevarate opere de arta din vremea lui Petru Rares.
Ne propunem prin evenimentul nostru cateva zile de relaxare in pelerinaj prin Bucovina pentru a cunoaste noi locuri si oameni.


TRASEUL cuprinde: Lacu Rosu,Cheile Bicazului, Cetatea Sucevei, Muzeul Satului BucovineanManastirea Sf. Ioan cel Nou de la  SuceavaManastirea Dragomirna, Manastirea Putna, Manastirea Sihastria Putnei, Manastirea Voronet, Manastirea Sucevita, Manastirea Moldovita, Manastirea Rarau: icoana Maicii Domnului, traversare TransRarau la Pietrele Doamnei.

Ziua I: Bucuresti - Ploiesti - Brasov - Manastirea Izvorul Muresului - Gheorghieni - Toplita - Vatra Dornei cazare in zona. 
Ziua II: Muntii Rarau, Manastirea Rarau: icoana Maicii Domnului - Ciocanesti: comuna muzeu, cu case incondeiate - TransRarau, Pietrele Doamnei - Manastirea Voronet - Gura Humorului. 
Ziua III: Manastirea Moldovita - Manastirea Sucevita - Marginea: ceramica romaneasca - Manastirea Putna - Manastirea Sihastria Putnei - Gura Humorului.
Ziua IV: Manastirea Dragomirna - Cetatea Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean, Manastirea Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava - Gura Humorului.
Ziua V: Manastirea Bistrita: Icoana Sfintei Ana - Cheile Bicazului - Lacul Rosu - Miercurea Ciuc - Brasov - Ploiesti - Bucuresti. 

 Servicii: 
- pentru acest eveniment transportul se face cu autocarul, însotitor organizator si preot invitat (functie de disponibilitate), rugaciune, relaxare, comunicare de grup, atmosfera incarcata de istorie si spiritualitate; participare la Sfintele Slujbe la Manastiri de pe traseu. 


Cazarea este rezervata dar NU este inclusa in pret! Cazare la Pensiune 

40-45lei/persoana/noapte, camere de 2-3-4 persoane, camere cu baie. 
Exista posibilitati de masa (cina, mic dejun) in apropiere de locul de cazare, precum si magazine bine aprovizionate.


Pret 260 lei/persoana
Pentru informatii si inscrieri:

0742-268568,
0724-525041
Contact: D-na Adriana
                Facebook Pelerini
**Pretul nu include: vizitarea obiectivelor de pe traseu. Masa se va asigura individual, (in zona exista magazine si restaurante pentru cina, mic dejun). Cazarea NU este inclusa si se va face la Pensiune pret 40-45 lei/persoana/noapte camere de 2-3-4 paturi.  In functie de disponibilitate locul de cazare se poate modifica. Traseul poate suferi modificari, in functie de starea drumurilor, conditiile meteo, disponibilitate la cazare etc. Obiectivele se viziteaza numai daca sunt deschise publicului in perioada respectiva. Locurile in autocar se ocupa in ordinea inscrierii si a platii unui avans de minim 50%. Restul de 50% trebuie achitat cu o luna inainte de plecareNu se admit retrageri si nu se returneaza banii incepand cu trei saptamani inaintea plecarii (clientul este responsabil de gasirea unui inlocuitor). Imbarcarea si debarcarea pasagerilor se face intr-un singur punct, in fiecare oras. Valabil pentru minim 40 de persoane (pentru grup mai mic de 40 persoane este posibil ca pretul sa creasca cu 10-15%).
Studiati cu atentie toate conditiile de inscriere si participare (click aici)

PLECARI din Bucuresti, Ploiesti si Brasov 


BUCOVINA


Manastirea Voroneţ
Manastire de maici, 4 km de Gura Humorului, Hram „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“; „Sfântul Cuvios Daniil Sihastru“. Ctitorita in 1488 de catre Stefan cel Mare. Faimoasa pt. picturile, realizate pe un fond albastru inchis, au intrat in circuitul international ca "albastrul de Voronet", unic in lume, monument UNESCO, mormantul Sfantului Cuvios Daniil Sihastru, este considerata "Capela Sixtina a Orientului" pentru marea fresca de pe fatada de vest, numita "Judecata de apoi" (aceasta fatada nu are fereastra), catapeteasma din lemn de tisa, aurit, usile imparatesti fiind o adevarata capodopera de sculptura in lemn.

Manastirea Sucevita

Hram- "Invierea Domnului" Schimbarea la Fata; manastire de maici, icoana Maicii Domnului.
1584, ctitorita de Gheorghe Movila, monument UNESCO si capodopera a artei universale, stil moldovenesc; pictura exterioara, realizata in fresca, se pastreaza in forma originala fiind o Biblie in imagini de la Facere la Apocalipsa. Scena "Scara virtutilor"- considerata "testamentul artei moldovenesti". Culori predominante verde si rosu. Aici sunt ingropati Gheorghe si Ieremia Movila, zidurile si turnurile de incinta confera manastirii infatisarea de cetate medievala.


Manastirea Putna
                             
Capul Sf. Ghenadie Man. Putna

Mănăstirea Putna, prima şi cea mai importantă ctitorie a Binecredinciosului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, străjuieşte de peste cinci veacuri ţinutul legendar al Bucovinei. Biserica hram „Adormirea Maicii Domnului“,1466-1469, Casa Domnească (1473), chiliile, zidul de apărare cu turnurile aferente şi Turnul Tezaurului, 1481. Concepută dintru început ca necropolă domnească, biserica Mănăstirii Putna adăposteşte paisprezece morminte din care trei sunt voievodale, aparţinând familiei Muşatinilor. Stefan cel Mare este si el inmormantat aici. Sf Moaste ale multor sfinti in altar si in pronaos craniul Sfântului Ierarh Ghenadie facator de minuni, aşezat într-o frumoasa racla sculptata. Icoana Maicii Domnului adusa de Maria de Mangop 1472 din Constantinopol, onorata pe 2 iul, Sf. Stefan Voievod.COMUNA MUZEU CIOCANESTI - BUCOVINA 
Comuna turistica Ciocanesti - Bucovina, declarata comuna–muzeu ca urmare a caracterului sau unitar si unic în tara si în lume prin motivele nationale traditionale, sculptate pe fatadele caselor majoritatii gospodarilor din Ciocanesti si Botos, recunoscuta si cautata atat de turistii români cât si de cei din strainatate, se identifica ca o oaza de frumusete traditionala 
TransRarău
cel de-al treilea traseu montan spectaculos din Romania, este șoseaua din munţii Moldovei, care face legătura între Valea Bistriţei, de la Chiril şi Valea Moldovei, la Pojorâta. 
Pe acest traseu se afla Manastirea Rarau, care adaposteste Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni.
Potrivit traditiei, aici a fost o sihastrie infiintata de cuviosul Sisoe, spre sfarsitul secolului al XV-lea. Se mai spune ca, dupa anul 1538, cand Petru Rares a fost schimbat de la domnie, sotia sa, Elena, impreuna cu copiii, s-au ascuns in Rarau, fiind ocrotiti de calugari. Drept multumire, voievodul le-a inaltat o biserica in locul celei vechi si astfel a luat fiinta Schitul Rarau, in fosta sihastrie Dodu. Astazi, aproape de cota 1.400 se inalta doua biserici: cea veche dateaza din vremea cand la carma Moldovei se afla bravul Petru Rares, iar cea noua a fost sfintita in anul 2000. Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, pastrata in biserica centrala a Manastirii Rarau, nu este singura icoana facatoare de minuni gazduita de manastire. Astfel, aici se mai afla inca sapte sfinte icoane facatoare de minuni, care aduc vindecare si alinare celor bolnavi si suferinzi. Printre ele se numara si icoana Sfantului Ioan Teologul, ocrotitorul manastirii. Icoana Sfantului Ioan Evanghelistul se afla in biserica noua a manastirii.
Maica Domnului cu Pruncul, Rarau
Cetatea de Scaun a Sucevei
Cetatea Sucevei, construită la sfârşitul secolului al XIV-lea în apropierea oraşului medieval Suceava, a fost principala reședință a domnilor Moldovei timp de aproape 200 de ani, astăzi un monument istoric de nivel naţional. Ansamblul arhitectonic medieval, alcătuit din castel şi ziduri de apărare, a fost consolidat şi completat în cadrul uni vast proiect cu finanţare în perioada 2011-2015, redându-i aspectul impunător, intrat în legendă, dar şi subtila strălucire princiară din trecut. In apropierea Cetatii se afla 
Cetatea Sucevei
Muzeul Satului Bucovinean
Muzeul Satului Bucovinean, o adevarata bijuterie ce cuprinde case taranesti din toata zona Bucovinei, frumos organizate si decorate, cu scene din viata oamenilor simpli, costume populare si obiecte specifice gospodariilor bucovinene.


Lacul Rosu
Cheile Bicazului


Niciun comentariu: