Prislop, Parintele Arsenie Boca

Pelerinaje la Manastirea PRISLOP:
Plecari din Bucuresti, Ploiesti si Brasov** sau localitati aflate pe traseu.
   
1) 27-29 martie 2015 - "Duminica Sfintei Maria Egipteanca" - Pelerinaj la Prislop si Nicula (detalii mai jos) - 165 lei/persoana - epuizat

2) 9-10 Mai 2015 - "Sfantul Arsenie cel Mare" - Pelerinaj la Prislop - 165lei/persoana (click aici) Traseu: Manastirea Cotmeana, Manastirea Cozia, Manastirea Prislop, Manastirea Lainici. Plecare din Bucuresti, Ploiesti, Pitesti, Ramnicu Valcea.

3) 29 mai - 1 iunie 2015 - "Rusaliile" - Pelerinaj la Manastirile din Salaj si Bihor (click detalii) - Pret 220lei/persoana

Informatii si inscrieri: 
0742268568, 0724525041  - dna Adriana
pelerinaje_ro@yahoo.com
Detalii despre aceste pelerinaje gasiti mai jos sau pe site-ul: www.pelerinajeprislop.blogspot.com 

Facebook Pelerini

**plecari din Brasov si Pitesti numai pentru anumite pelerinaje, pentru care traseul trece prin aceste orase.


1) 27-29 martie 2015 - "Duminica Sfintei Maria Egipteanca" - nu mai sunt locuri

Pelerinaj la Manastirea PRISLOP: inchinare la mormantul Parintelui Arsenie Boca si Manastirea Nicula: icoana Maicii Domnului 

Plecare din Bucuresti, Ploiesti si Brasov (si din localitati aflate pe traseu)

Programul include:
Manastirea Brancoveanu Sambata de Sus: mormantul Pr. Teofil Paraian, izvorul Parintelui Arsenie Boca - Manastirea Prislop: inchinare la mormantul Parintelui Arsenie Boca - Manastirea Ramet: icoana Maicii Domnului Pantanassa si Moastele Sfantului Ghelasie - AIUD: Sfintele moaste ale martirilor din inchisorile comuniste - Manastirea Dumbrava: asezamant social copii si batrani (ajutorul nostru va fi binevenit) - Manastirea NICULA: icoana Maicii Domnului facatoare de minuni - Cetatea Sighisoara si Manastirea Sighisoara.

Pret 165lei/persoana

Pentru informatii si inscrieri:
0742-268568, 0724-525041
e-mail: 
pelerinaje_ro@yahoo.com,
 Facebook Pelerini

Imagini din pelerinaj

Pentru realizarea evenimentului transportul se face cu autocarul, vor fi prezenti un insotitor organizator si un Preot invitat (functie de disponibilitate). Participare la Sfanta Liturghie, Vecernie, atmosfera incarcata de spiritualitate.

 In functie de conditiile de drum, meteo s.a, traseul se poate modifica, fara a afecta obiectivul principal: Manastirea Prislop.

  Observatii si conditii de participare:

ATENTIE: In pelerinaj NU se fumeaza la manastiri si nici in apropierea celorlalti pelerini - datoram respect celor din jurul nostru! Pelerinul pleaca de acasa pentru rugaciune si multumire catre Bunul Dumnezeu, nu cauta confortul, incearca sa ajute pe cei din jur, inarmat cu rabdare si bunacuviinta, nu deranjeaza pe cei din jur, ci le acorda respectul cuvenit.    

1. Pretul include organizarea evenimentului si transportul cu autocarul si NU INCLUDE CAZAREA. Cazarea se face in principal la Manastiri, in functie de posibilitatile locale pret 35lei/persoana/noapte. Locul de cazare se poate modifica, in functie de disponibilitate.
2. Pretul nu include: vizitarea obiectivelor de pe traseu, taxele de trecere cu bacul sau de trecere a granitei, acolo unde este cazul.
3. Masa se va asigura individual, in general participantii sunt rugati sa aiba la dansii mancare la pachet, autocarul poate opri pe traseu pentru aprovizionare, daca sunt solicitari. Nu este timp pentru oprire la restaurant, obiectivele fiind foarte multe spre ajutorul pelerinului. 
4. In functie de disponibilitate, locul de cazare se poate modifica. Va rugam sa solicitati informatii despre locul de cazare.  

5. Locurile in autocar se ocupa NUMAI in ordinea platii (minim avans 50%. Restul de 50% se achita cu minim o luna inaintea plecarii).
6. Nu se admit retrageri si nu se returneaza banii incepand cu trei saptamani inaintea plecarii (clientul trebuie sa gaseasca inlocuitor pe cheltuiala sa pentru a nu pierde banii).
7. Traseul poate suferi modificari in functie de starea drumurilor, conditiile meteo, etc pe cat posibil fara a afecta obiectivele de vizitat. Obiectivele se viziteaza numai daca sunt deschise publicului in perioada respectiva.
Ne rezervam dreptul de a modifica oferta in orice moment, fara preaviz.
8. Preturile sunt valabile pentru grup de minim 40 persoane. Daca grupul este mai mic de 40 persoane, pelerinii vor fi informati asupra costurilor suplimentare, daca acestea exista, costuri ce nu depasesc 10-15% din pret. In cazul in care majorarea depaseste 15% pelerinul poate solicita rambursarea sau poate opta pentru un alt pelerinaj. In cazul in care se decide amanarea pelerinajului pentru o data ulterioara, pelerinul are dreptul sa decida daca ramane inscris.
9. Programele cuprind foarte multe obiective pentru a fi cat mai utile pelerinului. In functie de evenimente intalnite pe traseu: conditii meteo, starea drumurilor, prelungirea Sfintelor slujbe, sarbatori si evenimente speciale sau evenimente datorate grupului, ce nu pot fi prevazute, este posibila depasirea orei 24 la intoarcerea acasa.
10. In cazul neprezentarii pelerinului la locul de imbarcare si la ora stabilita, indiferent de motiv, acesta va pierde dreptul de a participa si nu i se va rambursa suma achitata.
11. Locul de imbarcare este acelasi cu locul debarcarii, in fiecare oras, fara exceptie.  

  Deplasarile noastre sunt evenimente organizate cu anumite teme de discutie si cu anumite ocazii (Praznice, zile comemorative etc) si se desfasoara strict sub acest aspect al rugaciunii si participarii la Sfintele slujbe, nu sunt deplasari turistice, nu sunt excursii.Pentru realizarea programului evenimentelor transportul se va face cu autocarul. Insotitor organizator si preot invitat (functie de disponibilitate). Participare la Sf. Liturghie, relaxare, rugaciune, comunicare, atmosfera incarcata de spiritualitate, relaxare, natura.

   Studiati cu atentie Conditiile generale de participare (aici)

  Parintele Arsenie Boca - Pictor de icoane si de suflete  „Un sfânt se cunoaşte abia după trecerea timpului. Cu cât se adaugă mai mulţi ani după mutarea sa pe lumea cealaltă, cu atât va veni lumea spre el mai mult, dacă a fost cu adevărat un slujitor al lui Dumnezeu” spunea Parintele Arsenie Boca, ”un fenomen unic în istoria monahismului românesc”, dupa cum l-a caracterizat Parintele Dumitru Staniloae.

  Pe Parintele Arsenie Boca, părinte ieromonah, teolog și artist român, fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbata de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, veneau sa il vada mii și mii de credincioși, atrasi de harul si de personalitatea sa. Aveau sa vina sa sa il vada insa si mai multi dupa moarte. Pe toti i-a invatat, dupa cum spunea chiar dansul:

  ”să fie curați față de oameni și față de Dumnezeu; să dea Cezarului ce e al Cezarului (ascultare cetățenească, dajdie etc.) și lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu (cuget curat, suflet purificat și trup curățit de patimi).
  Despre această învățătură, martori îmi sunt toți cei ce-au ascultat povețele cele după Dumnezeu pe care li le-am dat: iubirea de Dumnezeu, iubirea de toți oamenii, fără deosebire, și viața curată, care fac cu putință reîntoarcerea noastră, a împlinitorilor, iarăși în Împărăția de obârșie, de unde ne-a trimis Dumnezeu spre scurtă cercare a cumințeniei și a iubirii noastre, pe pământ, în stadia și arena vieții.
  Asta îmi este toată misiunea și rostul pe pământ, pentru care m-a înzestrat cu daruri – deși eu sunt nevrednic. Pentru asta sunt solicitat în toate părțile, ca să propovăduiesc iubirea lui Dumnezeu și sfințirea oamenilor prin iubire.
  De alte gânduri și rosturi sunt străin.”..............