Prislop, Parintele Arsenie Boca

Pelerinaje la Manastirea PRISLOP:
   
27 - 29 Noiembrie 2014 "Parastasul Parintelui Arsenie Boca" (click detalii)
Plecare 27 nov 2014 seara catre Prislop, rugaciuni la mormantul Parintelui Arsenie toata noaptea - nu exista cazare pentru 27 nov. noapte de rugaciune la mormantul Parintelui. Participare la Sfantul Maslu, Sfanta Liturghie si Parastasul 25 de ani de la plecarea Parintelui Arsenie. Traseul include: Manastirea Ramet, Manastirea Recea, Manastirea Ghelari, Manastirea Sighisoara, Cetatea Sighisoara.
Cazare Manastirea Ramet 30-35lei/pers.
Pret 155 lei/persoana
Informatii si inscrieri: 
0742268568, 0724525041
Detalii despre aceste pelerinaje gasiti mai jos:

Studiati cu atentie Conditiile generale de participare (aici)

Cazarea NU este inclusa si se face in principal la Manastire, daca nu este specificat altfel. Deplasarile noastre sunt evenimente organizate cu anumite teme de discutie si cu anumite ocazii (Praznice, zile comemorative etc) si se desfasoara strict sub acest aspect al rugaciunii si participarii la Sfintele slujbe, nu sunt deplasari turistice, nu sunt excursii.

Servicii:

- Pentru realizarea programului evenimentelor transportul se va face cu autocarul. Insotitor organizator si preot invitat (functie de disponibilitate). Participare la Sf. Liturghie, relaxare, rugaciune, comunicare, atmosfera incarcata de spiritualitate, relaxare, natura.

  

ATENTIE: In pelerinaj NU se fumeaza la manastiri, datoram respectul nostru tuturor celor care ne insotesc. Pelerinul pleaca de acasa pentru rugaciune si multumire catre Bunul Dumnezeu, nu cauta confortul, incearca sa ajute pe cei din jur, inarmat cu rabdare si bunacuviinta, nu deranjeaza pe cei din jur, ci le acorda respectul cuvenit.

  Cazarea nu este inclusa in pret (se achita la fata locului la Manastire, conditii in functie de disponibilitate si componenta grupului. Camerele la comun cu mai multe paturi 15-25lei/persoana/noapte sau camera cu 2-3-4 paturi, acolo unde este posibil 30-50 lei/pers/noapte). Cazarea se face in conditiile oferite de Manastire. Nu se admit pretentii la cazare, camerele vor fi distribuite de organizator functie de componenta grupului.


 Conditii de inscriere si observatii:

1. Pretul nu include vizitarea obiectivelor de pe traseu; masa se va asigura individual la pachetel, autocarul opreste pentru aprovizionare daca traseul are mai multe zile si daca sunt solicitari, in locuri specifice. Este sarcina fiecarui participant sa-si asigure hrana pe parcursul deplasarii. Pretul pelerinajului este acelasi indiferent de punctul de imbarcare.
2. Traseul poate suferi modificari in functie de vreme, starea drumurilor, disponibilitate la cazare etc. Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective, in functie de anumite situatii speciale.
3. Manastirile se viziteaza daca sunt deschise publicului si daca accesul catre ele nu este blocat.
4. Cazarea se poate modifica in functie de disponibilitate la momentul respectiv.
5. Locurile in autocar se ocupa in ordinea platii, nu se fac rezervari.
6 Nu se admit retrageri si nu se returneaza sumele achitate incepand cu trei saptamani inainte de plecare (clientul trebuie sa gaseasca un inlocuitor). Grup minim 45 persoane. Pentru grup mai mic pretul se poate recalcula si poate fi majorat cu maxim 15%. 

Studiati cu atentie Conditiile generale de participare (aici).

Parintele Arsenie Boca - Pictor de icoane si de suflete„Un sfânt se cunoaşte abia după trecerea timpului. Cu cât se adaugă mai mulţi ani după mutarea sa pe lumea cealaltă, cu atât va veni lumea spre el mai mult, dacă a fost cu adevărat un slujitor al lui Dumnezeu” spunea Parintele Arsenie Boca, ”un fenomen unic în istoria monahismului românesc”, dupa cum l-a caracterizat Parintele Dumitru Staniloae.

Pe Parintele Arsenie Boca, părinte ieromonah, teolog și artist român, fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbata de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, veneau sa il vada mii și mii de credincioși, atrasi de harul si de personalitatea sa. Aveau sa vina sa sa il vada insa si mai multi dupa moarte. Pe toti i-a invatat, dupa cum spunea chiar dansul:

”să fie curați față de oameni și față de Dumnezeu; să dea Cezarului ce e al Cezarului (ascultare cetățenească, dajdie etc.) și lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu (cuget curat, suflet purificat și trup curățit de patimi).
Despre această învățătură, martori îmi sunt toți cei ce-au ascultat povețele cele după Dumnezeu pe care li le-am dat: iubirea de Dumnezeu, iubirea de toți oamenii, fără deosebire, și viața curată, care fac cu putință reîntoarcerea noastră, a împlinitorilor, iarăși în Împărăția de obârșie, de unde ne-a trimis Dumnezeu spre scurtă cercare a cumințeniei și a iubirii noastre, pe pământ, în stadia și arena vieții.
Asta îmi este toată misiunea și rostul pe pământ, pentru care m-a înzestrat cu daruri – deși eu sunt nevrednic. Pentru asta sunt solicitat în toate părțile, ca să propovăduiesc iubirea lui Dumnezeu și sfințirea oamenilor prin iubire.
De alte gânduri și rosturi sunt străin.”..............