28-29 septembrie Sighisoara, Cheile Varghisului


Telefon 0724 525041, pelerinaje@email.com,
Facebook Pelerini


FORMULARUL cerere info (click aici)

28-29 septembrie 2019 “Pelerinaj Natura, Comori ascunse”, Sighisoara

Plecare din Bucuresti, Ploiesti si Brasov.

Evenimentul "Comori ascunse" reprezinta o combinatie unica de drumetie in locuri de o frumusete neobisnuita, putin atinse de prezenta oamenilor si rugaciune la Manastiri pentru linistea sufleteasca.
Traseul include: Cheile Varghisului: drumetie, peisaje si pesteri spectaculoase, Vulcanul Racos, Coloanele de bazalt, Lacul de Smarald, Manastirea Bunesti, Calea Crucii, Sighisoara, Cetatea, Manastirea Sfantul Dimitrie.

ziua I: Bucuresti – Ploiesti – Brasov – Baraolt – Muntii Persani Cheile Varghisului, drumetie, Sighisoara Cetatea, Manastirea Sfantul Dimitrie, Izvoratorul de Mir.

ziua II: Sfanta Liturghie - Manastirea Bunesti, Calea Crucii, Vulcanul Racos, Coloanele de bazalt, Lacul de Smarald, drumetie usoara - Brasov - Ploiesti - Bucuresti.

Oferta! Pret 110lei/persoana
FORMULARUL cerere info (click aici)

Pentru inscrieri tel. 0742/268 568, 0724/525 041, Facebook Pelerini

Servicii:

- pentru acest eveniment transportul se face cu autocarul, însotitor organizator si preot invitat (functie de disponibilitate), rugaciune, relaxare, comunicare de grup, atmosfera incarcata de istorie si spiritualitate; participare la Sfintele Slujbe la Manastiri de pe traseu.  

Observatii:

Pretul nu include cazarea la manastirea Sighisoara 25-30lei/persoana, camere si conditii la comun. Pentru cazare la pensiune, daca exista disponibilitate in apropiere, este necesara rezervare la inscriere, pretul fiind in functie de oferta locala. Taxa de acces in Cheile Varghisului 15lei/persoana se achita local. (include accesul pana la intrarea in Chei cu un mijloc de transport neconventional si rustic plus intrarea in Rezervatie).
Pentru masa de pranz este necesar pachetel si apa.

Atentie! Acest pelerinaj presupune drumetie usoara si este bine sa aveti echipamentul corespunzator: incaltaminte adecvata (incaltaminte sport cu talpa neaderenta), pelerina ploaie, palarie/sapca pentru soare, apa de baut, pachetel cu mancare, lanterna pentru intrare in pesteri (optional). Voia buna si dragostea de natura sunt obligatorii!


PROCEDURA DE INSCRIERE:
Pentru a participa la pelerinaj este necesar

1) Sa studiati cu atentie programul pelerinajului (traseu, cazare, pret, conditii de participare detaliate mai jos), sa sunati sau sa trimiteti email pentru a lamuri orice intrebare referitoare la evenimentul ales; Este bine sa cunoasteti toate detaliile, evenimentele noastre nu sunt turistice si sunt organizate in mod special pentru rugaciune si comunicare.

2) Completati Formularul de Inscriere (click aici) SAU sa trimiteti un email cu datele dvs: Nume, prenume, oras si pelerinajul solicitat la pelerinaje_ro@yahoo.com sau pelerinaje@email.com si veti primi un contract de servicii care trebuie semnat, precum si o factura proforma pentru plata serviciilor.

3) Locurile se ocupa in ordinea platii, iar plata se face in principal in contul firmei NUMAI dupa ce ati trimis acordul dvs privind prevederile contractului sau contractul semnat. Contractul il primiti pe mail sau pe messenger, dar este disponibil si pe site pentru studiu.

Apologetikos Serv SRL, CUI 32136877
Banca: Unicredit Bank Ploiesti II
Contul: RO10 BACX 0000 0009 2801 0001
Trebuie sa notati numele dvs. si pelerinajul. Veti primi o chitanta de incasare.

4) Imediat ce ati achitat veti primi locul in autocar. Daca achitati fara sa studiati si sa semnati contractul se considera ca sunteti de acord cu prevederile acestuia.

5) Cu 2-3 zile inante de plecare vom confirma impreuna, inca o data, locul si ora plecarii. Plecarea se face din Bucuresti, Ploiesti si Brasov.

6) locul de debarcare este fixat si va fi acelasi cu locul imbarcarii, fara exceptii.

Studiati cu atentie toate conditiile de inscriere si participare mai jos (sau click aici)

Observatii si conditii de participare:

ATENTIE: In pelerinaj NU se fumeaza la manastiri si in apropierea celorlalti pelerini. Pelerinul pleaca de acasa pentru rugaciune si multumire catre Bunul Dumnezeu, nu cauta confortul, incearca sa ajute pe cei din jur, inarmat cu rabdare si bunacuviinta, nu deranjeaza pe cei din jur, ci le acorda respectul cuvenit.

Pretul nu include vizitarea obiectivelor de pe traseu; masa se va asigura individual, autocarul opreste periodic pentru aprovizionare in locuri specifice. Traseul si cazarea pot suferi modificari in functie de vreme, starea drumurilor etc. Cazarea se face la pensiune, camere de 2-3-4 locuri, in conditiile oferite de acestea, pentru desfasurarea evenimentului si atingerea obiectivelor este importanta locatia acestora si nu confortul (conditiile sunt modeste, curat, strictul necesar).

In functie de disponibilitate locul de cazare se poate modifica. Obiectivele se viziteaza numai daca sunt deschise publicului in perioada respectiva si este posibil accesul. Traseul poate suferi modificari in functie de starea drumurilor, conditiile meteo, disponibilitate la cazare etc. Locurile in autocar se ocupa in ordinea platii. Nu se admit retrageri si nu se returneaza banii incepand cu patru saptamani inaintea plecarii (clientul trebuie sa gaseasca inlocuitor). Neprezentarea la locul si la ora imbarcarii atrage dupa sine pierderea dreptului de participare si a banilor achitati, indiferent de motiv. Locul debarcarii este acelasi cu locul de imbarcare, fara exceptii.
Detalii privind programul de pelerinaje la:
pelerinaje_ro@yahoo.com

http://www.pelerinaje-la-manastiri.blogspot.comhttp://www.pelerinajeprislop.blogspot.com

 


Cheile Vârghişului

se află în partea nordică a Munţilor Perşani şi este traversată de valea Vârghişului, ce izvorăşte din Munţii Harghita, Carpații Orientali.

 
Zona este considerată unul dintre cele mai spectaculoase obiective geografice de pe tot cuprinsul tarii; rezervaţia este alcătuită din numeroase formaţiuni şi elemente geomorfologice săpate în calcare de râul Vârghiş pe o lungime de aproape 4 km: stânci de calcar, versanţi înalţi, verticali şi abrupţi din care izvorăsc pâraie de munte, turnuri de calcar (Turnul Porumbeilor, Turnul Csala), creste de calcar, doline, avene, grohotişuri şi, mai ales, peşteri (122 cartate) de importanță științifică și speologică.

Lanţul de peşteri ce se intind de-a lungul cheilor de aproximativ 4km se întinde de-a lungul judeţelor Covasna şi Harghita. Aceste cavităţi sunt apreciate la nivel naţional şi internaţional prin faptul că în interiorul lor se află nenumărate valori arheologice, speologice, paleontologice, păstrate intacte în peşterile închise publicului larg, mai puţin în cele vizitate de turişti. Aici gasim cea mai mare populatie de lilieci din tara noastra. (pestera Sura Cailor, Pestera Mare de la Meresti, Pestera Gaura Tatarilor 

Manastirea Bunesti
Mănăstirea Buneşti a fost înfiinţată în 1991, prin dorinţa şi eforturile preotului din satul Buneşti, Gheorghe Lup, şi a două maici, surorile Filofteia şi Rafaela Potcoavă.
Aceşti ctitori au avut permanent sprijinul Mitropolitului Antonie Plămădeală, care a simţit mereu nevoia de a ctitori o mănăstire în acea parte a Ardealului.
Nepoate ale părintelui Dumitru Stăniloae, cele două maici au început totul de la zero. Prima stareţă a mănăstirii, maica Filofteia, povestea adesea cum mergea cu maşini de ocazie prin ţară pentru a aduna bani, pentru că mănăstirea nu avea un automobil.
În anii ce au urmat a fost ridicată biserica şi întregul ansamblu. Credincioşii care s-au legat de această mănăstire au sprijinit mereu lucrările de zidire, apoi racordarea la reţeaua de electricitate şi gaze, precum şi alte eforturi ale obştii.
În 1994, biserica era deja construită şi a urmat apoi actualul corp de chilii. Din 1997 şi până în 2001 s-a lucrat la ansamblul mănăstiresc, în care sunt cuprinse toate spaţiile necesare vieţii de obşte. Până în prezent s-au amenajat ateliere, spaţii de cazare şi Altarul de vară.
În 2001, biserica a fost împodobită cu pictură în tehnica frescă şi a fost târnosită. Cele câteva maici din prezent sunt păstorite din 2010 de maica stareţă Hrisostoma Cruşoveanu şi de părintele duhovnic, protosinghelul Vartolomeu Bogdan.
Drumul Crucii amenajat recent în apropiere ne arată că urcuşul nostru trebuie să aibă mereu ca ţintă finală apropierea noastră de Mântuitorul Hristos. Ca să ajungem la El, trebuie să parcurgem un drum al jertfei, al suferinţei şi al rugăciunii, asemănător celui spre Golgota. Este ceea ce simbolizează Drumul Crucii de la Mănăstirea Buneşti, presărat din loc în loc, la fiecare ocoliş, cu icoane ale opririlor făcute de Mântuitorul Hristos când a purtat Sfânta Cruce pe umeri.

Vulcanul Racos


Vulcanul Racoș, Coloanele de bazalt, Lacul de Smarald și Castelul Sukosd – Bethlen.
Castelul medieval Sukosd – Bethlen a fost atestat în anul 1624 și a aparținut familiei de origine secuiască Sukosd. Coloanele de bazalt nu sunt un fenomen natural, ci s-au format ca rezultat al exploatării carierei de bazalt.Vulcanul stins de la Racoș a înregistrat ultimele activități vulcanice in urma cu 10.000 de ani, deși totul în jur pare că mocnește încă. Peisajul pare desprins de pe alta planeta. O perioadă s-a exploatat zgură din craterul vulcanului, dar în prezent este zonă naturală protejată. In apropierea sa se afla Coloanele de Bazalt, formatiuni deosebite formate in urma exploatarii carierei de bazalt si Lacul de Smarald. Minuni ale naturii ascunse privirilor noastre care ne imbie sa le descoperim ca niste adevarati exploratori.Lacul de Smarald

Niciun comentariu: