Dobrogea si Balchik 30 august

Plecare din Bucuresti, Ploiesti si Brasov
utilizati FORMULARUL DE INSCRIERE (click aici)

0742 268568, 0724 525041, pelerinaje@email.comFacebook Pelerini30 aug - 2 sept. 2019 
Inceputul anului bisericesc

Pelerinaj la Manastirile din Dobrogea si Bulgaria la Balchik

Va invitam sa inaltati rugaciunile dumneavoastra in cele mai vechi vetre ale crestinismului, locurile unde au propovaduit Sfantul Apostol Andrei si Sfantul Apostol Filip. 
Pentru acest pelerinaj plecarea se face din Bucuresti si Ploiesti.
 


Manastirea Saon

Manastirea Pestera Sfantului Andrei, locul unde a trait Sfantul Andrei, pestera - Manastirea Dervent: Crucea si Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, Izvorul Tamaduirii, Manastirea Sfanta Maria Techirghiol: rugaciune la mormantul Parintelui Arsenie Papacioc - BULGARIA: Capul Kaliakra - Balchik, Castelul Reginei Maria - Tulcea: Plimbare cu vaporasul in Delta Dunarii - Manastirea Saon - Manastirea Cocos, Sfintii martiri de la Niculitel.Ziua I: Ploiesti - Bucuresti - Manastirea Pestera Sfantului Andrei: pestera in care a trait Sfantul Andrei, 9 izvoare tamaduitoare - Manastirea Dervent: izvorul si crucile tamaduitoare, icoana Maicii Domnului - Manastirea Sfanta Maria Techirghiol: inchinare la mormantul Parintelui Arsenie Papacioc. Eforie / Techirghiol cazare in zona.

Ziua II: Tulcea, plimbare cu vaporasul 3 ore in Delta Dunarii, observarea pasarilor si vegetatiei specifice - Manastirea Saon - Manastirea Cocos - Eforie / Techirghiol cazare in zona.
Ziua III: Trecere frontiera in Bulgaria - Cap Kaliakra, vizita - Balchik, Castelul Reginei Maria, Gradina Botanica, cea mai mare colectie de cactusi - Eforie / Techirghiol cazare in zona.
Ziua IV: Sfanta Liturghie - Constanta -  Bucuresti - PloiestiDelta Dunarii
Pret: 260 RON / persoana

Pentru inscrieri tel. 

0742 268 568, 0724 52 50 41
 d-na Adriana.
- Pentru realizarea evenimentului transportul se face cu autocarul. Atmosfera plina de istorie si spiritualitate in locurile unde a propovaduit Sfantul Andrei si Sfantul Filip, participare la Sfanta Liturghie la manastirile de pe traseu.


Balchik

* Pretul nu include vizitarea obiectivelor de pe traseu (Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica ~30lei, Cap Kaliakra ~ 10 lei). Plimbarea cu vaporasul in Delta Dunarii aprox. 40 lei/persoana / 2-3 ore. Pranz pescaresc optional.

* Cazarea la Techirghiol / Eforie nu este inclusa, 35-50 lei de persoana/noapte functie de confort in camere de 2-3-4 paturi, conditii modeste, in functie de disponibilitate. Masa se asigura individual, exista posibilitati de cina in apropiere de cazare. 

Observatii si conditii de participare:
ATENTIE: In pelerinaj NU se fumeaza la manastiri si in apropierea celorlati pelerini, din respect! Pelerinul pleaca de acasa pentru rugaciune si multumire catre Bunul Dumnezeu, nu cauta confortul, incearca sa ajute pe cei din jur, inarmat cu rabdare si bunacuviinta, nu deranjeaza pe cei din jur, ci le acorda respectul cuvenit.
Pentru confortul dvs nu se mananca in autocar! Ne rezervam dreptul de a ne alege clientii!


1. Pretul nu include: vizitarea obiectivelor de pe traseu si cazarea, taxele de trecere cu bacul sau de trecere a granitei, acolo unde este cazul.
2. Masa se va asigura individual, autocarul opreste pe traseu pentru aprovizionare daca sunt solicitari, fiind in sarcina pelerinilor sa isi asigure mancare la pachetel si/sau sa se aprovizioneze cand autocarul opreste. Datorita specificului deplasarilor obiectivele sunt multe si nu este timp pentru masa la restaurant in timpul zilei. Va rugam sa solicitati oferta detaliata pentru fiecare pelerinaj.
3. Cazarea se achita local si este in general 40-50lei/persoana/zi, in functie de confort. Cazarea se poate face la Manastire sau vila /pensiune, in conditiile oferite de acestea (la manastire la comun, grupuri sanitare comune). Pentru cazare confort sporit (acolo unde este cazul si este posibil) este necesara rezervare in momentul inscrierii si se achita diferenta de confort conform ofertei existente local. Fiecare pelerin va achita cazarea local, firma noastra se va ocupa doar cu gasirea locatiei cat mai aproape de manastiri si rezervarea locatiei, astfel incat toti pelerinii sa beneficieze de un loc de cazare cat mai bun din punct de vedere al raportului calitate/pret. Exista evenimente organizate cu cazare la pensiune, camerele la acestea fiind de 2-3-4 persoane, functie de oferta. Cazarea se va face in conditiile locale existente, firma noastra nu este responsabila pentru conditiile de cazare oferite. Nu se admit pretentii la cazare. Repartizarea la locurile de cazare se va face in ordine, tinand cont de componenta grupului si cerintele specifice ale manastirilor (femei, barbati se cazeaza separat) sau de marimea camerelor unde se face cazarea. Va rugam sa solicitati informatii despre locul de cazare valabil pentru fiecare pelerinaj.
4. Locurile in autocar se ocupa NUMAI in ordinea platii (minim avans 50%. Restul de 50% se achita cu minim o luna inaintea plecarii pentru pastrarea locului). Inscrierile au inceput la data publicarii ofertei (noiembrie 2018).
5. Nu se admit retrageri si nu se returneaza banii incepand cu trei saptamani inaintea plecarii (fara exceptie, clientul trebuie sa gaseasca inlocuitor pe cheltuiala sa pentru a nu pierde banii).
6. Traseul poate suferi modificari in functie de starea drumurilor, conditiile meteo etc. Obiectivele se viziteaza numai daca sunt deschise publicului in perioada respectiva. Ne rezervam dreptul de a modifica oferta in orice moment, fara preaviz. Ne rezervam dreptul de a ne alege clientii.
7. Preturile sunt valabile pentru grup de minim 45 persoane. Daca grupul este mai mic de 45 persoane, pelerinii vor fi informati asupra costurilor suplimentare daca acestea exista, costuri ce nu depasesc 15% din pretul transportului. In cazul in care majorarea depaseste 15%, pelerinul poate solicita rambursarea sau poate opta pentru un alt pelerinaj.
8. Programele cuprind foarte multe obiective pentru a fi cat mai utile pelerinului pentru a atinge scopul propus. In functie de evenimente intalnite pe traseu: conditii meteo, starea drumurilor, prelungirea Sfintelor slujbe, sarbatori si evenimente speciale, ce nu pot fi prevazute, este posibila depasirea orei 24 la intoarcerea acasa.
9. In cazul neprezentarii pelerinului la locul de imbarcare la data si la ora stabilita, indiferent de motiv, acesta va pierde dreptul de a participa si nu i se va rambursa suma achitata.
9. Locul debarcarii este acelasi cu locul de imbarcare, in fiecare oras, fara exceptie.
Pe parcursul anului pot apare si alte oferte. Vizitati site-ul nostru pentru detalii.
Castelul Reginei Maria, Balchik


"Cuibul linistit"
 In 1924, Regina Maria vizita Balcicul pentru a doua oara, la insistentele pictorului Alexandru Satmari. Probabil ca acesta cunostea bine zona, deoarece Balcicul era vizitat in aceea perioada de cei mai multi si importanti pictori ai timpului.
  Un an mai tarziu incepea constructia domeniului de la Balcic, Regina indragostindu-se pur si simplu de oras. Arhitectii Augustino si Amerigo, din Italia, impreuna cu decoratorul de gradini Jules Jany din Elvetia, aveau sa inceapa constructia, terminandu-se in 1936.
  Gradina are o zona care imita celebrul labirint cretan, unde materiale de constructie au fost aduse chiar din Insula Creta. O alta zona a parcului foarte frumoasa este Gradina lui Allah, cu alei pavate cu piatra adusa din Maroc.
Parcul a fost transformat in timp intr-o adevarat gradina botanica. Acum contine peste 3.000 de specii de plante, unele dintre ele rare, precum si o colectie de aproximativ 250 de cactusi, una dintre cele mai importante din Europa. In 1955, gradina a intrat sub tutela Universitatii din Sofia, pentru studiul botanicii.
  Pentru vizitatorii de astazi, turul prin castel si gradina sa poate reprezenta o aventura. La intrare se platesc doua bilete, de cate cinci leva fiecare, un bilet pentru vizitarea Castelului si un bilet pentru gradina botanica. De fapt, unul fara celalalt nu se poate. Cele doua bilete asigura accesul catre cel mai vizitat loc al Balcicului.
  Castelul, numit si “Cuibul Linistit” (“Quiet Nest” sau “Tenha Juvah” in limba turca) este de fapt o vila cu pereti albi si acoperisuri de tigla rosie strajuite de un minaret. Este construit de-a lungul a trei terase si combina elemente ale stilului maur, stilului mediteraneean cu cel al caselor bulgaresti. Este foarte aproape de mare, fiind despartit de aceasta doar de faleza. A fost locul preferat al Reginei Maria, in care aceasta a locuit, tocmai de aceea ramanandu-i denumirea de “Castel”.
  Interiorul Castelului este extrem de modest, pereti varuiti in alb, usi masive din lemn sculptat, pastrate din perioada Reginei. Au mai fost pastrate din acea perioada si cateva obiecte: dulapuri sculptate si pictate, oglinzi, scaune si un semineu. Baia de marmura, cu cada ingropata in piatra, cu chiuveta si masuta de toaleta au fost pastrate intacte. Pe toate obiectele se afla explicatii care spun ca respectivul a apartinut Reginei Maria.
  Gradina din jurul Castelului nu este o simpla gradina, ci un adevarat domeniu, intins pe un deal, domeniu pe care se mai afla alte noua cladiri, fiecare cu o destinatie bine stabilita. Parcul, amenajat la comanda Reginei de catre specialisti, a fost transformat in gradina botanica, din cauza numeroaselor plante exotice pe care le adaposteste.
  Pentru a reusi sa vizitati intreg domeniul, cel mai bine este sa cumparati o harta a acestuia, de la intrare si sa urmati fiecare punct indicat pe harta. In pas de plimbare aveti nevoie de aproximativ patru ore pentru a parcurge intreg domeniul.Pestera Sfantului Andrei

Manastirea Sfanta Maria TechirghiolParintele Arsenie Papacioc
 "Tineti-vă de Biserică, dragii mei! Si puteti să ziceti rugăciunea aceasta a mintii din inima. Oriunde veti fi, oriunde veti avea necaz, rugati-vă, nu vă descurajati. Iubiti mult! Hristos vă porunceste!" - Pr. Arhim. Arsenie Papacioc


"Ieromonahul Arsenie: mărunt, slab, ager şi viu, mare duhovnic, om fără compromisuri. Micul cel mare. S-a călugărit din vocaţie. Suflet şi trup feciorelnic, caracter integru. Energie necurmată şi imensă putere de iubire. Om de luptă şi sacrificiu. Conştiinţă şi capacitate misionară. A făcut prozeliţi înainte şi după ce a depus votul monahal. S-a zbătut să impună adevărata conştiinţă creştinilor şi a reuşit. Luptător încercat, el spunea: Noi înfruntăm pe atei la ei acasă. Este un far al lui Hristos."

(de Ioan Ianolide - Întoarcerea la Hristos. Document pentru o lume nouă, Editura Bonifaciu, București, 2012, pag. 328)
Capul Kaliakra 

Daruri binecuvantate


este situat în nord-estul Bulgariei, la 60 km la nord-est de Varna și la 80 km la sud de Constanța, în Dobrogea. Este compus din straturi calcaroase orizontale din Miocenul sarmațian, formând un promontoriu stâncos care se îngustează spre sud, deasupra apelor Mării NegrePe vremea dacilor se ridica aici o cetate numită Tirizis. Grecii au redenumit-o Kali Akra însemnând "bun adăpost" (față de vânturile din nord-est), denumire păstrată până în epoca bizantină și preluată de turci sub forma Celigra. În sec. al XIV-lea, Despotatul Dobrogei și-a stabilit aici capitala sa, în timp ce călugării au transformat peșterile din faleză în schit.
În anul 1396 cetatea a fost asediată de turci și salvată prin intervenția voievozilor munteni, dar în 1421 ea a fost cucerită și distrusă. Legenda locală spune că 40 de fecioare s-au aruncat de pe faleză în mare ca să nu fie prinse de turci. Cetatea a fost ruinată definitiv, cisternele fiind distruse în acest război și în cele care au urmat.
Între anii 1913-1916 și 1918-1940, capul a făcut parte din județul Caliacra, România. În anii 1930, naturalistul român Grigore Antipa a întemeiat aici o stațiune de cercetări zoologice marine a Institutului Bio-Oceanografic din Constanța, care după război a adăpostit un pluton de grăniceri bulgari și ale cărei ruine se mai văd încă la dreapta șoselei care duce la cetate, la un kilometru spre apus de aceasta.
În anii 1950 a fost instalat aici un radar militar al forțelor Pactului de la Varșovia

Delta Dunarii


La capătul unui drum ce depăşeşte 2.860 km colectând apele unui impresionant bazin hidrografic a cărui suprafaţă acoperă mai mult de 80% din suprafaţa Europei, Dunărea, cel de-al doilea fluviu ca mărime al bătrânului continent construieşte la întâlnirea sa cu Marea Neagră, de mai bine de 10 000 de ani, una dintre cele mai frumoase delte din Europa şi chiar din lume, cunoscută şi ca una din marile zone umede ale planetei. Întinderile de apă şi uscat care s-au format aici conferă condiţii de viaţă bune pentru un număr mare de specii de plante şi animale. Dintre acestea, stuful formează una dintre cele mai întinse suprafeţe compacte din lume, iar pădurile Letea şi Caraorman reprezintă limita nordică pentru două specii rare în ţara noastră de stejar, frecvent întâlnite în zonele sudice ale peninsulei Balcanice şi Italice. Alături de numărul mare de plante acvatice şi terestre se întâlnesc aici şi coloniile de pelicani şi cormorani atât de specifice Deltei Dunării precum şi un număr mare de alte păsări acvatice care trăiesc sau vin aici pentru a cuibări sau ierna. Se remarcă deasemenea şi numărul mare de specii de pesti cu valoare ecologică dar şi economică ridicată. 

Se poate spune că prin diversitatea impresionantă a habitatelor şi a formelor de viaţă pe care le găzduieşte într-un spaţiu relativ restrâns, Delta Dunării constituie un adevărat muzeu al biodiversităţii, o bancă de gene naturală de valoare inestimabilă pentru patrimoniul natural universal. 

Delta Dunarii

Delta Dunarii

Cascada de la Castel

Balchik