Ierusalim, Pamantul Fagaduintei

Israel – IerusalimPământul Făgăduinței – 6/7 zile

“suntem doar pelerini pe acest pământ, călătorind către Împărăţia Cerească” (părintele Serafim Rose)
  2019

Haifa, Muntele Carmel - Cana Galileii – Nazareth – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum – Ierusalim, Muntele Măslinilor - Muntele Sion, Via Dolorosa(Calea Crucii) - Iordan - Mănăstirea Hozeva - Marea Moartă - Ierihon - Bethleem – Mănăstirea Sfantul Sava
Pret 650 Euro


Ziua 1: București – Tel Aviv – Haifa

Plecare de pe Aeroportul București OTOPENI, zbor București- Tel Aviv.
Tel Aviv – pe Coasta Mării Mediterane, pe urmele Sfantului Petru până la Cezareea, (locul de unde Sfantul Pavel a plecat la Roma) - oraşul Haifa, la poalele Muntelui Carmel, frumoasele grădini suspendate Bahai și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth.

Biserica din Cana Galileii

Ziua 2: Cana Galileii – Nazareth – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum

Cana din Galilea, acest loc este cinstit de catre crestini drept locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a savarsit prima Sa minune, minunea prefacerii apei în vin –
orașul Nazareth, (locul copilăriei lui Iisus Hristos): Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului Sfintei Fecioare Maria, în apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictată de frații Moroșanu în 1977. Biserica Catolică Buna-Vestire: grota în care Sfanta Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că il va naște pe Iisus.  -  Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la Faţă a Domnului; si in Biserica greco-ortodoxă ne inchinam la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului - Muntele Fericirilor, (pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a ținut predica despre fericiri a fost ridicata o Biserica). Muntele Fericirilor se înalță la 175 m deasupra nivelului Mării Galileii, dar totodată este la 35m sub nivelul Mării Mediterane. Opţional croazieră pe Marea Galilei, așa cum era pe vremea Mântuitorului.Capernaum, oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul, unde a săvârșit cele mai multe minuni; ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sfantului Petru. La mică distanță se află Tabgha (minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti cu care au fost hrăniti peste 5000 de oameni). Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth.

Ziua 3: Râul Iordan – Hozeva – Marea Moartă – Ierihon

Valea Iordanului - Yardenit (locul amenajat pentru binecuvântarea credincioșilor în apele Râului Iordan). Hozeva, Mănăstirea cu hramul Sfantul Gheorghe si Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ (Hozevitul) ale cărei baze au fost puse de Sfinţii Ioachim şi Ana, locul s-au rugat pentru ca Bunul Dumnezeu sa le dea un prunc. Ne inchinam in peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie. Pelerinajul continua spre Qumran, un scurt popas la Marea Moartă – lipsită de viață și situată la cel mai jos nivel din lume -420 m sub oceanul planetar. Continuam spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume unde vor vizita Biserica Dudul lui Zaheu si Muntele IspitiriiAşezământul Românesc de la Ierihon. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Zilele  4 si 5: Ierusalim – Muntele Măslinilor – Muntele Sion – Via Dolorosa

In aceste doua zile vom vizita pe indelete cele mai importante locuri  din Ierusalim, Orașul Păcii, pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului, Mănăstirea Pater Noster, locul unde  Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea „Tatăl nostru”, Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa de pocăință a celor din Cetatea Sfântă dar și soarta Ierusalimului, Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ( locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins), Biserica Mormântul Maicii Domnului unde vom coborâ cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată. Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sfantului Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos si ajungem la Biserica Sfintei Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfantul Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Pelerinajul continua catre Muntele Sion unde se află Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” (locul primei biserici creștine din lume) şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Vizită în zona evreiască a Sfintei Cetăți la Zidul Plângerii. Cazare și cină la hotel în Bethleem.
Biserica Nasterii Domnului

 Ziua 6: Bethleem – Mănastirea Sfantul Sava

Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului din Bethleem, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”). La aproximativ 500m se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să părăsească Betleemul şi să fugă în Egipt. Pelerinajul continua in  pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sfantul Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile către Mănăstirea Sfantul  Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava). Revenim în Bethleem pentru a vizita Biserica Câmpul Păstorilor, locul unde înnoptau păstorii, în noaptea în care s-a născut Pruncul Iisus Hristos. Continuăm cu vizită la Biserica Sf. Nicolae. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Nazareth

Ziua 7: Ein Karem – Tel Aviv – București

Tel-Aviv la Aşezământul Românesc de la Ierusalim. Deplasare la Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vizităm Biserica și locul unde

s-a născut ”cel mai mare om născut dintr-o femeie” şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria, locul întâlnirii Sfintei Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Ne deplasăm către Lod unde se află biserica ce adăpostește mormantul, lanţul cu care a fost legat şi o parte din moaștele Sfantului Gheorghe. Tur de oras Tel-Aviv (oraşul primăverii), cel mai modern oraş din Israel şi apoi ne îndreptăm către Aeroportul din Ben Gurion pentru formalitățile vamale și îmbarcare pentru zborul de București.

Gradinile Baha'i
Pretul  include:
- transport avion București – Tel Aviv – București,
- taxe de aeroport,
- 5 - 6 nopţi cazare la hoteluri de 4* și 3*(categoria este valabilă şi aferentă pentru Israel)
- demipensiune (2 mese pe zi -intrare cu cină, ieşire cu mic dejun)
- transport cu autocar cu aer condiţionat,
- organizator, preot însoţitor și ghid local vorbitor de limba română. 

N U  I N C L U D E:
- taxiul pe Muntele Tabor (aprox. 7 Euro/pers).
- taxiul la Mănăstirea Sf. Sava (aprox. 7 euro / pers, se plătește în Israel).
- tips (bacsis) în valoare de 25-30 Euro de persoană (se plătește obligatoriu către ghidul israelian pentru sofer, ghid local).
- mesele de prânz.
- cheltuieli personale.


La drum cu sufletul! este ideea care ne anima in organizarea evenimentelor noastre care presupun comunicare, milostenie, recunostinta, liniste si reculegere, miscare si conectare cu natura inconjuratoare, bucurie sufleteasca. O comunitate de oameni simpli, cu inimi deschise si care au aceleasi preocupari, in centrul atentiei noastre fiind rugaciunea si recunostinta. Intalniri cu anumite teme, intaniri cu mari duhovnici sau Parinti care ne impartasesc experienta lor, participari la Praznice, Sfinte Liturghii, evenimente specifice. Pentru acest eveniment incercam sa aducem alaturi de noi un Parinte duhovnic de exceptie care sa ne fie alaturi in aceasta experienta.

Important!
·       Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară. Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Organizatorul nu este răspunzător pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Clientul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze organzatorul asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului. Informatii despre conditiile de calatorie pe www.politiadefrontiera.ro
·         Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

Ø  Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
Ø  Compania aeriană cu care se va calatorie va fi anuntata inainte cu minim 1 luna de plecare, ca sa nu apara diferente orare. Companiile aeriene îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor, dar pelerinul va fi informat din timp.
Ø  Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel.
Ø  Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi.
Ø  Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/ pers. (nu sunt admise lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite)
Ø  Distribuţia camerelor la hotel se face de către organnizator, functie de component grupului, nu se admit pretentii la cazare; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se pot rezolva direct la recepţie, sub indrumarea si ajutorul însoţitorul de grup.
Ø  Tariful pentru opţionale este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului.
Ø  Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
Ø  Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
Ø  Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
Ø  Pentru ca plata serviciilor se face in lei se va tine cont de cursul valutar la data plecarii, daca acesta este superior celui de la data platii.
Ø  Supliment de single 250€

Grup minim 40 pers.
Optional: -o ieşire nocturnă la Sfântul Mormânt


Apologetikos Serv SRL
0742 268568, 0724 525041, pelerinaje@email.com 

Niciun comentariu: