13-18 august 2024 - Bucovina, Adormirea Maicii Domnului

Inscrieri: 0742268568, 0724525041
pelerinaje@email.com  Facebook PELERINI

 FORMULARUL cerere info (click aici)  

13-18 august 2024, "Adormirea Maicii Domnului, Tradiții Bucovinene" - Pelerinaj la Mănăstirile din Bucovina

Plecare din Bucuresti, Ploiesti si Buzău


Pelerinajul se desfasoara pe un traseu exceptional care cuprinde Manastirile ortodoxe istorice din Bucovina. Manăstirile din Bucovina fac parte din patrimoniul UNESCO, fiind încrise în catalogul "Mari Monumente ale Lumii". Ele sunt unice în lume prin arhitectura lor ce caracterizează epoca de glorie a Moldovei Sfantului Stefan cel Mare şi prin pictura lor exterioară, adevarate opere de arta din vremea lui Petru Rares.

Ne propunem prin evenimentul nostru cateva zile de relaxare in pelerinaj prin Bucovina pentru a cunoaste noi locuri si oameni în perioada sărbătorii Adormirea Maicii Domnului.

Pelerinaj Putna

Ziua I: Gura Humorului - Mănăstirea Voronet, Mănăstirea Humor, cazare Obcinele Bucovinei.

Ziua II: relaxare în mijlocul naturii, drumeție, peisaje de vis. Seara, participare la Prohodul Maicii Domnului.

Ziua III: Sfânta Liturghie Adormirea Maicii Domnului. Mănăstirea Sihăstria Rarăului, la Părintele Ioan, TransRarău, Pietrele Doamnei. 

Ziua IV: Mănăstirea Putna - Mănăstirea Sihăstria Putnei: Sfinții Putneni - Chilia Sfântului Daniil Sihastrul - Marginea Atelierul de Ceramică neagră - Mănăstirea Sucevița - Mănăstirea Moldovița.

Ziua V: relaxare în mijlocul naturii, comuniune, drumeție, peisaje de vis.

Ziua VI: Sfânta Liturghie. Mănăstirea Cămârzani, Catedrala Episcopală Roman. Revenim acasă mai bogați sufletește, cu nădejde în Bunul Dumnezeu.

 Servicii: 

- pentru acest eveniment transportul se face cu autocarul, însotitor organizator si preot invitat (functie de disponibilitate), rugaciune, relaxare, comunicare de grup, atmosfera încarcata de istorie si spiritualitate; participare la Sfintele Slujbe la Manastiri de pe traseu, dar și drumeție, discuții de comunitate, seri de poezie și muzică.

***Cazarea este rezervata dar NU este inclusa in preț! Cazare la Pensiune (2 locații, pensiuni la cheie, cu toate utilitățile) in medie 80-100lei/persoana/noapte, în functie de camere: 2-3-4 persoane cu baie, într-un loc de basm, în tihna munților, departe de lume, opțional jacuzzi, ciubăre, saună. 

***Exista posibilități de masă opțional (cina, mic dejun și cina festivă) în apropiere de locul de cazare, bucate tradiționale bucovinene, de la producători locali. 


Pret 380 lei/persoana


Pentru informatii si inscrieri:
0742-268568,
0724-525041
Contact: D-na Adriana

                Facebook Pelerini


PLECARI din Bucuresti, Ploiesti, Buzau

**Pretul nu include: vizitarea obiectivelor de pe traseu. Masa se va asigura individual, (optional exista posibilitate de cina, mic dejun). 
Cazarea NU este inclusa si se va achita local, aprox 80-100 lei/persoana/noapte 
la Pensiune, camere de 2-3-4 locuri. In functie de disponibilitate locul de cazare se poate modifica. Traseul poate suferi modificari, in functie de starea drumurilor, conditiile meteo, disponibilitate la cazare etc. Obiectivele se viziteaza numai daca sunt deschise publicului in perioada respectiva. Locurile in autocar se ocupa in ordinea inscrierii si a platii unui avans de minim 50%. Restul de 50% trebuie achitat cu o luna inainte de plecareNu se admit retrageri si nu se returneaza banii incepand cu patru saptamani inaintea plecarii (clientul este responsabil de gasirea unui inlocuitor). Imbarcarea si debarcarea pasagerilor se face intr-un singur punct, in fiecare oras. Valabil pentru minim 45 de persoane (pentru grup mai mic de 45 persoane este posibil ca pretul sa creasca aprox cu 15-25%).

Studiati cu atentie toate conditiile de inscriere si participare (click aici)




PROCEDURA DE INSCRIERE: 
Pentru a participa la orice pelerinaj va invitam:
1) Sa studiati cu atentie programul pelerinajului (traseu, cazare, pret, conditii de participare detaliate pe site). Daca doriti informatii suplimentare, sunati sau trimiteti email pelerinaje@email.com pentru a lamuri orice intrebare referitoare la evenimentul ales;
2) Sa completati FORMULARUL CERE detalii (click aici). Suntem disponibli si pe messenger sau WhatsApp.
SAU sa trimiteti un simplu email cu datele dvs: Nume, prenume, oras si pelerinajul solicitat la pelerinaje@email.com
3) Veti primi un Contract de servicii care trebuie studiat, precum si o factura proforma pentru plata serviciilor. (daca nu aveti posibilitate de a printa si scana contractul, nu este nicio problema. E suficient sa ne scrieti pe email ca ati citit si sunteti de acord cu prevederile contractului si il veti aduce semnat la autocar). CONTRACTUL poate fi citit si aici (click)
4) Locurile se ocupa NUMAI in ordinea platii, iar plata se face in principal in contul firmei. 
Se poate achita avans 50% din valoare (restul de 50% se achita cu o luna inainte de plecare). Plata serviciilor constituie consimțământul și acordul deplin al PELERINULUI asupra tuturor clauzelor contractuale, precum și asupra programului detaliat al pelerinajului.
Datele pentru plata:
LA DRUM CU SUFLETUL SRL,
CUI 42292814
Banca: Unicredit Bank Ploiesti II
Contul: RO72 BACX 0000 0019 9726 2001
Este usor sa achitati la orice sucursala Unicredit Bank, simplu, intr-un loc sigur, fara sa asteptati la rand si fara sa platiti nimic in plus. Trebuie sa notati numele dvs si pelerinajul dorit. Veti primi o chitanta de incasare pe care trebuie sa o pastrati.
5) Atentie! Doar completarea Contractului si semnarea acestuia nu va asigura un loc in autocar. Numai dupa efectuarea platii vi se va confirma locul in autocar.
6) Imediat ce ati achitat veti primi locul in autocar. Daca achitati fara sa studiati contractul se considera ca sunteti de acord cu prevederile acestuia si trebuie sa il semnati la plecare pentru a participa la eveniment.
7) Cu 2-3 zile inante de plecare se va confirma inca o data locul si ora plecarii.
8) Cazarea este rezervata si se achita in pelerinaj direct la manastire sau pensiune, functie de optiunea aleasa( acolo unde sunt mai multe optiuni: la manastire sau pensiune).
9) Locul de debarcare este fixat si va fi acelasi cu locul imbarcarii, fara exceptii.





BUCOVINA


Manastirea Voroneţ

Manastire de maici, 4 km de Gura Humorului, Hram „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“; „Sfântul Cuvios Daniil Sihastru“. Ctitorita in 1488 de catre Stefan cel Mare. Faimoasa pt. picturile, realizate pe un fond albastru inchis, au intrat in circuitul international ca "albastrul de Voronet", unic in lume, monument UNESCO, mormantul Sfantului Cuvios Daniil Sihastru, este considerata "Capela Sixtina a Orientului" pentru marea fresca de pe fatada de vest, numita "Judecata de apoi" (aceasta fatada nu are fereastra), catapeteasma din lemn de tisa, aurit, usile imparatesti fiind o adevarata capodopera de sculptura in lemn.

Manastirea Sucevita


Hram- "Invierea Domnului" Schimbarea la Fata; manastire de maici, icoana Maicii Domnului.
1584, ctitorita de Gheorghe Movila, monument UNESCO si capodopera a artei universale, stil moldovenesc; pictura exterioara, realizata in fresca, se pastreaza in forma originala fiind o Biblie in imagini de la Facere la Apocalipsa. Scena "Scara virtutilor"- considerata "testamentul artei moldovenesti". Culori predominante verde si rosu. Aici sunt ingropati Gheorghe si Ieremia Movila, zidurile si turnurile de incinta confera manastirii infatisarea de cetate medievala.



Manastirea Putna

                             
Capul Sf. Ghenadie Man. Putna

Mănăstirea Putna, prima şi cea mai importantă ctitorie a Binecredinciosului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, străjuieşte de peste cinci veacuri ţinutul legendar al Bucovinei. Biserica hram „Adormirea Maicii Domnului“,1466-1469, Casa Domnească (1473), chiliile, zidul de apărare cu turnurile aferente şi Turnul Tezaurului, 1481. Concepută dintru început ca necropolă domnească, biserica Mănăstirii Putna adăposteşte paisprezece morminte din care trei sunt voievodale, aparţinând familiei Muşatinilor. Stefan cel Mare este si el inmormantat aici. Sf Moaste ale multor sfinti in altar si in pronaos craniul Sfântului Ierarh Ghenadie facator de minuni, aşezat într-o frumoasa racla sculptata. Icoana Maicii Domnului adusa de Maria de Mangop 1472 din Constantinopol, onorata pe 2 iulie, Sf. Stefan Voievod.