Grecia

  22 - 27 octombrie 2019

  Pelerinaj in GRECIA,
"Mari Sfinti Vindecatori"


Plecari din Bucuresti si Ploiesti

0742 268568, 0724 525041, pelerinaje@email.com


Facebook Pelerini             

 FORMULARUL cerere info (click aici)  Grecia

Insula Eghina Moastele Sfantului Nectarie Taumaturgul, Insula Evvia: Moastele Sfantului Ioan Rusul - mare facator de minuni, Manastirea Kato Xenia: Cinstitul Brau al Maicii Domnului, Nea Macri: moastele Sfantului Efrem cel Nou, Complexul Monahal Meteora, atelierul de pictura a icoanelor bizantine, Schitul Sfanta Paraschevi de pe Valea Tembi: loc miraculos de vindecare, Manastirea Sfantul Efrem Sirul: mana Sfantului Efrem Sirul. Salonic: Biserica Sf. Dumitru (moastele Sf. Dumitru Izvoratorul de Mir si Sfanta Anisia), Biserica Sfanta Sofia (moastele Sfantului Vasile cel Nou), Turnu Alb, Manastirea Suroti: mormantul Sfantului Paisie Aghioritul. Bulgaria: Manastirea Rila, cea mai mare manastire din Balcani, moastele Sfantului Ioan de la Rila. Sofia: Biserica Alexandr Nevski si Biserica Sfanta Sofia.


Ziua 1: Bucureşti - Ruse - Plevna - Sofia - Sofia: capitala Bulgariei, Biserica Sfanta Sofia si Catedrala Alexandr Nevski - Manastirea Rila: inchinare la moastele Sfantului Ioan de la Rila. Cazare la Rila.

Ziua 2Suroti, Parintele Paisie Aghioratul - Salonic - Paralia Katerini
Salonic este celebru pentru obiectivele sale: Biserica Sfântul Dimitrie lzvorâtorul de Mir unde se află moaştele Sf. Dimitrie Izvorătorul de Mir si ale Sfintei Anisia, Biserica Sfanta Sofia: moastele Sfantului Vasile cel Mare. Turnul Alb, aflat pe faleza, este simbol al oraşului, ridicat în sec. XV.
Manastirea Sfantul Ioan Teologul din Suroti, pentru inchinare la mormantul Sfantului Parinte Paisie Aghioratul si la moastele Sfantului Arsenie Capadocianul. Cazare Paralia Katerini.

Ziua 3Kato Xenia - Glyfa, traversare cu feribotul in Insula Evia - Atena
Mănăstirea Kato Xenia se află in localitatea Volos si adăpostește icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu puncul, numită „Panaghia Xenia”, facatoare de minuni și o parte din Brâul Maicii Domnului, particele de sfinte moaste ale mai multor sfinti. 
Maica Domnului a făcut multe minuni cu Brâul său. A vindecat nenumărați bolnavi, în special pe cei de cancer, a ajutat să nască nenumărate femei care nu puteau avea copii și a făcut să înceteze diferite epidemii.
Insula Evia: In localitatea Prokopi la Biserica Sfantul Ioan Rusu: rugaciune la moastele Sfantului Ioan Rusul, mare tamaduitor. 
Mănăstirea Maicii Domnului “Makrimallis", care adăposteşte icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului si cea mai mare parte a Capului Sfântului Partenie al Lampsacului, cunoscut pentru vindecările de cancer şi alte boli incurabile, precum şi pentru izgonirile demonilor. Aici se află şi cinstitul cap al Sfintei Muceniţe Paraschevi şi părticele din moaştele Sfântului Ioan Botezătorul şi ale Sfinţilor Haralambie, Pantelimon si altii. Cazare in apropiere de Atena.
In Nea Makri, pe "colina neprihăniţilor" la Mănăstirea Buna-Vestire ne inchinam la 

moaştele Sfântului Efrem cel Nou, considerat ocrotitorul copiilor si al tuturor celor bolnavi.

Ziua 4: Pireu - Insula Eghina, moastele Sfantului Nectarie Taumaturgul – Pireu 
In portul Pireu îmbarcare pe ferry-boat spre Insula Eghina, cunoscută datorită culturii de fistic şi datorită marelui Sfant Vindecator (Taumaturg) Nectarie, ale carui Sfinte moaste se afla la Mănăstirea cu hramul Sfânta Treime. 
In Atena tur de oraş: Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piaţa Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Acropole. Cazare in apropiere de Atena.

Ziua 5: Atena - Kalampaka - Meteorele.
Mănăstirile din Complexul Monastic Meteora (ne vom inchina la 2-3 mănăstiri în funcţie de program), atelierul de pictura icoane bizantine - Zydros, unde aflam detalii despre modul cum se realizeaza icoanele. 
Meteorele sau mănăstirile suspendate între cer şi pământ reprezintă cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, după Sfântul Munte Athos. 
In Valea Tembi ne inchinam la Schitul Sfanta Paraschevi: loc miraculos de vindecare, inchinare la icoana şi moaştele Sfintei Paraschevi, aflate în biserica săpată în stâncă si izvorul Sfintei, care este vindecător de boli de ochi. Cazare in apropiere de Kalambaka.

Ziua 6Paralia Katerini, timp liber.

Ziua 7: Paralia Katerini, timp liber. Dupa amiaza scurta vizita la Mănăstirea Sf. Efrem Sirul care păstrează mâna dreaptă a Sf. Efrem Sirul.

Ziua 8: Plecare spre Romania. Intoarcere acasa in functie de formalitatile necesare la vama.

Imagini din PelerinajPret 350 euro/persoana*


Pentru informatii si inscrieri: 
tel. 0742-268568, 0724-525041, 
e-mail: pelerinaje@email.com
Facebook Pelerini

utilizati FORMULARUL DE INSCRIERE (click aici) 

Atentie! Carte de Identitate sau pasaport obligatorii, valabile minim 6 luni dupa intoarcerea in tara (nu se trece frontiera cu buletinul vechi). 

Servicii incluse:

- Transport cu autocarul, insotitor organizator si preot invitat (functie de disponibilitate), cazare cu mic dejun, transferurile mentionate cu ferryboat; atmosfera incarcata de spiritualitate, relaxare, reculegere, participare la Sfanta Liturghie.* NU sunt incluse:
- Intrarile la obiectivele de vizitat (3 euro/manastire la Meteora)
- Seara greceasca, schimb cultural, muzica si dansurile grecilor (optional aprox 15-17 euro/pers).
- Asigurarea medicala (optionala, aproximativ 30 lei/persoana), trebuie procurata de calator personal, nu este inclusa. Pentru a beneficia de asigurarea de stat procurati din timp cardul de asigurare gratuita de la Casa de Asigurari de Sanatate de care apartineti).

-orice alte cheltuieli

Important: 
- Pelerinajul trebuie trebuie achitat integral înaintea plecării. Tariful este stabilit pentru un număr minim de 45 persoane. Pentru un grup mai mic, tariful poate fi majorat cu 20%. Cazarea se face la pensiune/hotel in zona Paralia Katerini, in zona Atena si la Manastirea Rila la hotel. In aceste locatii camere pot fi de 2-3-4 persoane (camere / studiouri, apartamente). Distributia camerelor se face de catre organizator functie de componenta grupului.  
-Trecerea granitei presupune detinerea unui document tip Carte de identitate sau Pasaport valabil minim 6 luni. Buletinele de identitate vechi nu sunt acceptate la vama. Atentie: Copiii sub 18 ani nu ies din tara decat in anumite conditii: pasaport sau Carte de identitate, documente legale privind tutela, incredintare din partea parintilor, cazier etc (va rugam sa va informati pe http://www.politiadefrontiera.ro/)
- Nu raspundem de eventuale refuzuri ale autoritatilor de a primi in tara anumite persoane. In astfel de cazuri persoanele respective se vor intoarce, pe cheltuiala proprie, inapoi la statia de imbarcare, fara rambursare.
(În cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi o persoana pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu, clientul işi asumă responsabilitatea)
- Firma este exonerata de situatiile sociale sau naturale care duc la neindeplinirea partiala/totala a programului.


Prezenta oferta constituie parte din contract.

Studiati cu atentie toate Conditiile de inscriere si participare.

PROCEDURA DE INSCRIERE:  

Pentru a participa la orice pelerinaj este necesar: 
1) Sa studiati cu atentie programul pelerinajului (traseu, cazare, pret, conditii de participare detaliate mai jos), sa sunati sau sa trimiteti email pentru a lamuri orice intrebare referitoare la evenimentul ales;
2) Sa completati Formularul de Inscriere (click aici) SAU sa trimiteti un email cu datele dvs: Nume, prenume, oras si pelerinajul solicitat la pelerinaje@email.com si veti primi un Contract de servicii care trebuie studiat, completat de dvs. si trimis inapoi pe mail, precum si o factura proforma pentru plata serviciilor. 

3) Locurile se ocupa in ordinea platii, iar plata se face in principal in contul firmei NUMAI dupa ce ati trimis acordul dvs privind prevederile contractului sau contractul semnat:

Apologetikos Serv SRL, CUI 32136877
Banca: Unicredit Bank Ploiesti II
Contul: RO10 BACX 0000 0009 2801 0001

4) Imediat ce ati achitat veti primi locul in autocar. Daca achitati fara sa studiati contractul se considera ca sunteti de acord cu prevederile acestuia.
5) Cu 2-3 zile inante de plecare se va confirma inca o data locul si ora plecarii.
6) locul de debarcare este fixat si va fi acelasi cu locul imbarcarii, fara exceptii.


Observatii si conditii de participare:


ATENTIE: In pelerinaj NU se fumeaza la manastiri si in apropierea celorlalti pelerini! Pelerinul pleaca de acasa pentru rugaciune si multumire catre Bunul Dumnezeu, nu cauta confortul, incearca sa ajute pe cei din jur, inarmat cu rabdare si bunacuviinta, nu deranjeaza pe cei din jur, ci le acorda respectul cuvenit. Evenimentul nu are conotatie turistica.
1. Pretul nu include: vizitarea obiectivelor de pe traseu.
2. Masa se va asigura individual, in afara meselor incluse (mic dejun), fiind in sarcina pelerinilor sa isi asigure mancare la pachetel si/sau sa se aprovizioneze cand autocarul opreste. In statiunea Paralia Katerini sunt locatii specifice pentru masa si pentru procurarea celor necesare. Va rugam sa solicitati informatii la inscriere.
3. Cazarea cu mic dejun este inclusa in pret. Cazarea se face in conditiile oferite, camere/studiouri de 2-3-4 persoane. In cazul in care se solicita confort sporit la cazare, numai unde este posibil, este necesara rezervare si se plateste diferenta de confort. In functie de disponibilitate, locul de cazare se poate modifica. Va rugam sa solicitati informatii despre locul de cazare. Inscrierile au inceput la data publicarii ofertei (noiembrie 2017).

4. 
Locurile in autocar se ocupa NUMAI in ordinea platii
 (minim avans 50%. Restul de 50% se achita cu minim o luna inaintea plecarii pentru pastrarea locului). Ne rezervam dreptul de a ne alege clientii. Oferta se poate modifica in orice moment, fara preaviz. Va rugam sa studiati programele cu atentie pentru a fi informat exact despre conditiile de participare.
5. Nu se admit retrageri si nu se returneaza banii incepand cu patru saptamani inaintea plecarii (fara exceptie, clientul trebuie sa gaseasca inlocuitor pe cheltuiala sa pentru a nu pierde banii). Traseul poate suferi modificari in functie de starea drumurilor, conditiile meteo etc. Obiectivele se viziteaza numai daca sunt deschise publicului in perioada respective.
6. Preturile sunt valabile pentru grup de minim 45 persoane. Daca grupul este mai mic de 45 persoane, pelerinii vor fi informati asupra costurilor suplimentare daca acestea exista. In cazul in care majorarea depaseste 20%, pelerinul poate solicita rambursarea sau poate opta pentru un alt pelerinaj. 
7. Programele cuprind foarte multe obiective pentru a fi cat mai utile pelerinului pentru a atinge scopul propus. In functie de evenimente intalnite pe traseu: conditii meteo, starea drumurilor, prelungirea Sfintelor slujbe, sarbatori si evenimente speciale, ce nu pot fi prevazute, este posibila depasirea orei 24 la intoarcerea acasa.
8. In cazul neprezentarii pelerinului la locul de imbarcare la data si la ora stabilita, indiferent de motiv, acesta va pierde dreptul de a participa si nu i se va rambursa suma achitata.
9. Locul debarcarii este acelasi cu locul de imbarcare, in fiecare oras, fara exceptie.
Pe parcursul anului pot apare si alte oferte sau modificari ale programului. Vizitati site-ul nostru pentru detalii:

Manastirea Sfantul Ioan Teologul - Suroti

Manastirea Suroti este inchinata Sfantului Ioan Teologul si Sfantului Arsenie Capadocianul, ale carui Sfinte Moaste se afla asezate, cu mare evlavie, in biserica mare. Manastirea este ocrotita si de Cuviosul Paisie Aghioritul, care este inmormantat in curtea manastirii.

Parintele Paisie Aghioritul este unul dintre cei mai iubiti parinti care au vietuit la Sfantul Munte Athos. El s-a nascut in localitatea Farasa, langa Capadocia, in Asia Mica, fiind botezat de Sfantul Arsenie Capadocianul. In anul 1924, familia sa este mutata in Grecia, stabilindu-se in Konita.
In anul 1966, parintele Paisie s-a imbolnavit si a fost internat, vreme de mai multe luni, in Spitalul Papanicolau, din Tesalonic. Pe toata durata bolii l-au slujit vietuitoarele din Manastirea Sfantul Ioan Teologul, din Suroti, care in acea vreme inca nu erau calugarite. Simtind o mare recunostinta fata de aceste surori, parintele s-a legat mult de aceasta manastire, pe care a iubit-o si pe care nu a parasit-o nici dupa adormirea sa.


In data de 12 iulie 1994, aproape de miezul noptii, parintele Paisie Aghioritul a trecut la cele vesnice, fiind inmormantat in apropiere de biserica manastirii, potrivit dorintei sale, langa un frumos foisor din lemn.

 


 Mănăstirea Rila din Bulgaria


Manastirea Rila este cea mai mare si mai cunoscuta manastire ortodoxa din Bulgaria. Aceasta este situata in partea de nord-vest a Muntilor Rila, la o altitudine de 1147 de metri deasupra nivelului marii, in valea Raului Rilska, la 117 kilometri mai la sud de capitala Sofia. Complexul monahal se afla ridicat la o distanta de doar 3 kilometri de orasul Rila, intre cele doua rauri ale zonei, raul Rila si raul Drusljavitza.

Complexul monahal de la Rila, cu tot ceea ce il alcatuieste, acopera o suprafata de aproximativ 8.800 de metri patrati. Intemeiata in secolul al X-lea, Manastirea Rila este privita ca una dintre cele mai importante monumente culturale, istorice si arhitecturale ale Bulgariei. Lavra este cunoscuta in toata lumea, neputand fi ocolita atunci cand se vorbeste de marile monumente din intreaga Europa de Est.

Avand o arhitectura unica, manastirea se infatiseaza dinspre exterior ca o puternica fortareata.

Zidurile inalta de 24 de metri alcatuiesc un pentagon neregulat. Intrand printr-una din cele doua porti mari de fier, se ajunge in curtea interioara. Interiorul este o c apodopera a arhitecturii locale: arce si coloane, scari de lemn si balcoane sculptate, si un numar de 300-400 de chilii monahale. (crestinortodox.ro)


"Doamne si Stapanul vietii mele, Duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii in desert nu mi-l da mie; iar Duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei daruieste-l mie, slugii Tale. Asa, Doamne, Imparate, daruieste-mi ca sa-mi vad greselile mele si sa nu osandesc pe fratele meu, ca binecuvantat esti in vecii vecilor. Amin!"

Izvorul si Biserica Sfintei Mucenite Paraschevi


Valea Tembi (Tempi) este un defileu de 10 km lungime, croit de-alungul râului Pinios, înainte de vărsarea acestuia în Marea Egee. Reprezentând principala cale de acces dinspre ţărmul Mării Egee spre Câmpia Thessaliei, valea Tembi a constituit de-a lungul vremii traseul obişnuit pentru invaziile atacatorilor.
Cunoscută în timpul dominaţiei bizantine ca Lykostomo (Gura Lupului) şi numită de turci Bogaz (Trecătoarea), valea Tembi este presărată cu ruine de castele şi fortificaţii datând din perioada romană şi până în evul mediu. Acestea marchează punctele cheie pe care grecii au încercat să le apere în 1941, în timpul invaziei trupelor germane.
Străjuită de stâncărişuri, cu ţancuri de roci carbonatice, şisturi şi gnaise, de până la 500 m înălţime, şi binecuvântată cu păduri de copaci seculari şi o vegetaţie luxuriantă, valea adăposteşte Biserica Agiei Paraskevi, loc în care pelerinii şi turiştii, în special cei cu probleme de vedere, în drumul lor spre Meteora, se opresc să se închine.

Râul Pinios în valea Tembi
"Legenda spune că în valea Tembi s-a purificat îndrăgostitul Apollo, după ce a ucis fiorosul şarpe Pyton, iar Nimfa Dafne, „distrusă“ în dragoste de acelaşi înaripat (şi răzbunător) Eros, ce-i înfipsese în inimă lui Apollo iubirea pentru Nimfă, s-a transformat în laur (dafin). De atunci valea e plină de dafini şi de alţi arbuşti plăcut mirositori, precum iasomia şi terebintul." 
Pe malul drept al râului Pinios se află un templu închinat lui Apollo, unde erau încoronaţi cu lauri câştigătorii jocurilor pytiene.
Drumul spre Biserica Agia Paraskevi începe la Izvorul lui Dafne, de lângă Lykostomo - cel mai îngust punct al defileului, continuă printr-un bazar cu obiecte de artizanat şi icoane ale Agiei Paraschevi, şi trece peste podul ce traversează cursul râului Pinios.
Biserica Agia Paraskevi este un lăcaş mic, săpat în stâncă, care găzduieşte moaştele Agiei Paraskevi, considerată protectoarea nevăzătorilor. În spatele grotei îşi are sursa izvorul cu acelaşi nume. Aici se află şi icoana Sfintei (Agiei) Paraskevi, la care credincioşii vin să se închine.
Intrarea în schitul Agiei Paraskevi
Apa izvorului Agiei Paraskevi este captată şi curge într-un bazin special amenajat, unde pelerinii şi turiştii stau la coadă pentru a-şi umple sticlele de plastic special aduse de acasă. Apa cu puteri miraculoase urmează să fie folosită peste an pentru vindecarea bolnavilor incurabili.
Izvorul Agiei Paraskevi
Paraskevi a trăit pe vremea împăratului Antonin, fiind originară din Italia. Tânăra născută într-o zi de vineri (de unde şi numele Paraskevi) a manifestat interes pentru tainele credinţei creştine, citind cărţi şi participând la rugăciuni, în biserică. După moartea părinţilor şi-a împărţit averea săracilor, s-a călugărit şi a început să predice, reuşind să întoarcă mulţi eleni la credinţa în Dumnezeu. Minunându-se de frumuseţea şi priceperea ei, împăratul a încercat s-o determine să se lepede de credinţa creştină. Evident, Paraskevi a refuzat şi de aici au început chinurile şi suferinţele ulterioare, ce aveau s-o transforme în muceniţă. Astfel, se spune că i s-a pus un coif de fier ars pe cap, dar nu a suferit; că a fost aruncată într-o căldare cu untdelemn fierbinte, dar ea se răcorea; mai mult, că l-a stropit pe împărat cu ulei încins, din care cauză acesta a şi orbit. Lovit în lumina ochilor, împăratul a strigat: „Miluieşte-mă pe mine, roaba adevăratului Dumnezeu, şi dă-mi mie lumina ochilor mei; că atunci voi crede în Dumnezeul pe Care Îl propovăduieşti tu“.
Sfânta a spus o rugăciune şi îndată împăratul Antonin a văzut şi împreună cu toţi din casa lui au crezut în adevăratul Dumnezeu, botezându-se în numele Preasfintei Treimi. Plecând de acolo, sfânta s-a dus prin cetăţi şi sate, a propovăduit numele Domnului, i-a însemnat pe oameni cu semnul Sfintei Cruci şi a mărturisit că este creştină. Pentru credinţa ei nestrămutată, s-au mai încercat şi alte căi de a o ucide, precum aruncarea ei la un balaur, vătămarea cu foc încins etc. Nu a putut fi clintită în nici un fel de la dreapta credinţă. Până la urmă, la 26 iulie, i s-a tăiat capul cu sabia. Sfânta (Agia) Paraskevi, sărbătorită în Grecia pe 26 iulie, nu trebuie confundată cu Sfânta Cuvioasă Parascheva, cea mai populară dintre sfinţii ale căror moaşte se află pe teritoriul României, cu hramul pe 14 octombrie.


Moaștele Sf. Mc. Paraschevi, considerată și protectoare a nevăzătorilor, se află în prezent, la biserica din Valea Tembi, unde pelerinii, în special cei cu probleme de vedere, în drumul lor spre Marea Meteoră, se pot închina în pace și în speranță.  


Meteora


Meteora (greacă Μετέωρα, ad literam „mijlocul cerului”, „suspendat în aer” sau „sus în ceruri” - etimologic referitor la „meteorit”) este unul dintre cele mai mari și cele mai importante complexe de mănăstiri ortodoxe din Grecia, al doilea după Muntele Athos.

Cele șase mănăstiri sunt construite pe piloni din piatră naturală (gresie), la marginea de nord-vest a Câmpiei Tesaliei în apropierea râului Pinos și Munții Pindului, în centrul Greciei. Cel mai apropiat oraș este Kalambaka. Meteora este inclusă în Patrimoniul mondial UNESCO.

Ca fenomen fizic este unic în toată lumea. Această formațiune de stânci a luat naștere datorită unui con în formă de deltă, constituit din pietre de râu și nămol, care se vărsau în vechiul lac tessalic. După separația geologică a masivilor muntoși ai Olimpului și ai Ossei, apele lacului au găsit ieșire la Marea Egee prin valea Tembi. Atunci, acest masiv în formă de deltă s-a scindat în pietre și stânci uriașe compacte cu înălțimi de până la 400 metri.

În prezent există 24 de mănăstiri, unele se găsesc într-o stare de ruină (Sfântul Duh, Sfântul Dimitrie, Sfântul Nicolae Padova și altele), în timp ce altele se conservă foarte bine, intacte și funcționează (Marele Meteor, Varlaam, Sfânta Treime, Sf. Ștefan, Rusanou, Sf. Nicolae).IstoricDin secolul al XI-lea până în secolul al XIX-lea

Primii călugări veniți să locuiască la Meteora în secolul al XI-lea trăiau în peșteri ca pustnici.

Primele mănăstiri datează din secolul al XIV-lea, fiind construite pentru a scăpa de turci și albanezi.

Sf. Atanasie din Meteora, expulzat din Republica monastică Muntele Athos, a fondat Mănăstirea Marele Meteor cu mai mulți adepți, urmat de alte comunități care au ocupat stâncile (până la 24 la apogeu, în secolul al XV-lea).

Din secolul al XVII-lea, o serie de mănăstiri au fost abandonate treptat. Unele au fost distruse sau deteriorate în timpul războaielor, mai ales la începutul secolului al XIX-lea, de către oștile lui Ali Pașa.
Epoca modernă

În jurul anului 1920 au fost construite în stâncă scările actuale care permit un acces ușor.

În timpul celui de-al doilea război mondial locul a fost ocupat de trupele germane.

Doar șase mănăstiri sunt încă funcționale în prezent, unele fiind reocupate după o perioadă de abandon:


  • Agios Nikolaos (Sfântul Nicolae).
  • Agios Stefanos (Sfântul Ștefan).
  • Aghia Triada (Sfânta Treime)
  • Marele Meteor, sau Mănăstirea Schimbării la față. Aceasta este prima ca mărime și vechime, fiind ocupată în permanență de la începuturile sale.
  • Roussanou
  • Varlaam

Insula Eghina
Insula Egina este cea mai apropiata insula de Atena. Eghina este renumita pentru culturile de fistic, de masline, de smochine si migdale si pentru nenumaratele specii de flori. Manastirea Sfanta Treime 
adaposteste moastele Sfantului Nectarie, protectorul insulei Eghina, care a ajutat la ridicarea acestei manastiri intre anii 1904-1910.Cu toate ca in acel moment, Sfantul Nectarie era mitropolit de Eghina, el a lucrat la ridicarea manastirii. Dupa moartea sa, manastirea a primit si al doilea hram, Sfantul Nectarie, praznuit pe 9 noiembrie.


  Atentie:

  Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti (cu pasaport individual sau carte de  identitate). Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta are declaratie notariala de la celalalt parinte cu acordul acestuia, sau are hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii, ci insotit de un alt adult, acesta trebuie sa posede in afara de declaratie sau procura notariala data de ambii parinti si cazier judiciar. Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul www.politiadefrontiera.ro