Pelerinaje Prislop, Parintele Arsenie Boca

Pelerinaje

Formular de inscriere (click)

PELERINAJE

Manastirea PRISLOP, Parintele Arsenie Boca

Plecari din Bucuresti, Ploiesti si Brasov / Pitesti** 
sau localitati aflate pe traseu.

Informatii si inscrieri: 0742268568, 0724525041  - dna Adrianapelerinaje@email.comFacebook Pelerini

Facebook Pelerinaje Adriana

Nou! Acum poti achita si cu Tichete de vacanta**

1) 28-30 august 2020 – “RECUNOSTINTA”, Pelerinaj la Oasa si Prislop. Traversare Muntii Parang pe TransAlpina**. 

Traseul include: Manastirea Frasinei, Manastirea OasaManastirea Afteia (drumetie usoara), Sfanta Liturghie, Cascada Clocota, Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul, Manastirea Prislop: Parintele Arsenie Boca, duhovnicul pelerinilor, traversare Muntii Parang pe TransAlpina**. 
Plecare din Bucuresti, Ploiesti, Pitesti.
          
Pret 300 lei/persoana, grup mic

2) 12-13 septembrie 2020 Pelerinaj la Prislop, Parintele Arsenie Boca

Pelerinajul cuprinde Manastirea Prislop, mormantul Parintelui Arsenie Boca, Sfantul Ioan de la Prislop, Manastirea Sfantul Lazar, Manastirea Cozia, Catedrala Reintregirii Neamului si Cetatea Alba Iulia
Pret 150 lei/persoana (pentru grup mai mic de 40 de persoane pretul va 200lei/persoana.3) 18-19 septembrie 2020 - Pelerinaj "Sfintirea Manastirii IZBUC si Muntii ApuseniEvenimentul se organizeaza pentru Participare la Sfanta Liturghie la Sfintirea (Tarnosirea) Manastirii IZBUC - se trece prin Altar. Izbucul tamaduitor, Icoana Maicii Domnului, Icoana Iisus in Gradina Ghetimani, pictata de Parintele Arsenie Boca, Muntii Apuseni, Manastirea Lupsa, Manastirea Albac, Salina Turda, Sighisoara.
Pret 250lei/persoana


Pelerinaje

3) 27 - 28 nov. Parastasul Parintelui Arsenie Boca - Pelerinaj la Manastirea Prislop

Manastirea Prislop: participare la Sfanta Liturghie si la Parastasul Parintelui Arsenie Boca, Manastirea Cozia, ctitoria lui Mircea cel Batran, Manastirea Lainici: Sfantul Irodion de la Lainici. Plecare din Bucuresti, Ploiesti si Pitesti.
Pret 150Lei/persoana

- Transport cu autocarul, insotitor organizator si preot invitat.
Participare la Sfanta Liturghie, rugaciune, comunicare, atmosfera incarcata de spiritualitate.

Fiecare eveniment care ne strange impreuna la Prislop la Parintele Arsenie Boca, este destinat pentru tihna sufletului si rugaciune, participare la Sfanta Liturghie, discutii si marturii despre marele duhovnic al romanilor.

Informatii si inscrieri:
0742268568, 0724525041 - dna Adriana
pelerinaje@email.com
Facebook Pelerini

Formular de inscriere (click)
**plecari din Brasov si Pitesti numai pentru anumite pelerinaje, pentru care traseul trece prin aceste orase.

Servicii:
Pentru buna desfasurare a evenimentelor noastre transportul se face cu autocarul, conditii foarte bune, preot invitat (functie de disponibilitate), organizator insotitor. Participare la Sf. Liturghie, relaxare, rugaciune, comunicare, atmosfera incarcata de spiritualitate, relaxare. 

Pentru evenimentele de mai multe zile CAZAREA este rezervata, dar nu este inclusa si se achita local, aproximativ 35-50lei/persoana /noapte functie de pelerinaj, locul de cazare si camere. Este important sa solicitati informatii despre cazare la inscriere, fiecare eveniment are alt traseu si cazarea se face fie la manastire, fie la pensiune, functie de eveniment.

Pelerinaje Arsenie Boca
Mormantul Parintelui Arsenie

Deplasarile noastre sunt evenimente de relaxare si reculegere, organizate cu anumite teme de discutie si cu anumite ocazii (Praznice, zile comemorative etc) si se desfasoara in scopul rugaciunii si participarii la Sfintele slujbe, nu sunt deplasari turistice, nu sunt excursii. In functie de conditiile de drum, meteo s.a, traseul se poate modifica, fara a afecta obiectivul principal: Manastirea Prislop.
  
PROCEDURA DE INSCRIERE:
Pentru a participa la pelerinaj este necesar
1) Sa studiati cu atentie programul pelerinajului (traseu, cazare, pret, conditii de participare detaliate mai jos), sa sunati sau sa trimiteti email pentru a lamuri orice intrebare referitoare la evenimentul ales;
2) Sa sunati sau sa trimiteti un email cu datele dvs: Nume, prenume, oras si pelerinajul solicitat la pelerinaje_ro@yahoo.com sau pelerinaje@email.com si veti primi un contract de servicii care trebuie studiat, completat si semnat de dvs. si o factura proforma pentru plata serviciilor.
3) Pentru a va ajuta avem si un Formular de inscriere aici (click)
3) Locurile se ocupa in ordinea platii, iar plata se face in principal in contul firmei.
Se achita usor, fara comision, la orice sucursala Unicredit Bank, se elibereaza chitanta. 
4) Imediat ce ati achitat veti primi locul in autocar.
5) 2-3 zile inante de plecare vom confirma impreuna cu dvs locul si ora plecarii.

 Observatii si conditii generale de participare:

ATENTIE: In pelerinaj NU se fumeaza la manastiri si nici in apropierea celorlalti pelerini - datoram respect celor din jurul nostru! Pelerinul pleaca de acasa pentru rugaciune si multumire catre Bunul Dumnezeu, nu cauta confortul, incearca sa ajute pe cei din jur, inarmat cu rabdare si bunacuviinta, nu deranjeaza pe cei din jur, ci le acorda respectul cuvenit.    

1. Pretul include organizarea evenimentului si transportul cu autocarul si NU INCLUDE CAZAREA. Cazarea se este rezervata si se achita local, se face in principal la Manastiri acolo unde este posibil (25-35 lei/pers/ noapte, camere in functie de posibilitatile locale) sau la Pensiuni (35-50lei/persoana/noapte, camere de 2-3-4 locuri). Locul de cazare se poate modifica, in functie de disponibilitate. Va rugam sa solicitati informatii despre cazare in momentul inscrierii.
2. Pretul nu include: vizitarea obiectivelor de pe traseu, acolo unde este cazul.
3. Masa se va asigura individual, in general participantii sunt rugati sa aiba la dansii mancare la pachet, autocarul poate opri pe traseu pentru aprovizionare, daca sunt solicitari. Nu este timp pentru oprire la restaurant, obiectivele fiind foarte multe spre ajutorul pelerinului. 
4. In functie de disponibilitate, locul de cazare se poate modifica. Va rugam sa solicitati informatii despre locul de cazare.  

5. Locurile in autocar se ocupa NUMAI in ordinea platii (minim avans 50%. Restul de 50% se achita cu minim o luna inaintea plecarii).
6. Nu se admit retrageri si nu se returneaza banii incepand cu trei saptamani inaintea plecarii (clientul trebuie sa gaseasca inlocuitor pe cheltuiala sa pentru a nu pierde banii).
7. Traseul poate suferi modificari in functie de starea drumurilor, conditiile meteo, etc pe cat posibil fara a afecta obiectivele de vizitat. Obiectivele se viziteaza numai daca sunt deschise publicului in perioada respectiva.
Ne rezervam dreptul de a modifica oferta in orice moment, fara preaviz.
8. Preturile sunt valabile pentru grup de minim 45 persoane. Daca grupul este mai mic de 45 persoane, pelerinii vor fi informati 
daca exista costuri suplimentare la transport, costuri ce nu depasesc 10-15% din pret. In cazul in care majorarea depaseste 15% pelerinul poate solicita rambursarea sau poate opta pentru un alt pelerinaj. In cazul in care se decide amanarea pelerinajului pentru o data ulterioara, pelerinul va alege daca doreste sa pastreze inscrierea.

9. Programele cuprind foarte multe obiective pentru a fi cat mai utile pelerinului. In functie de evenimente intalnite pe traseu: conditii meteo, starea drumurilor, prelungirea Sfintelor slujbe, sarbatori si evenimente speciale sau evenimente datorate grupului, ce nu pot fi prevazute, este posibila depasirea orei 24 la intoarcerea acasa.
10. In cazul neprezentarii pelerinului la locul de imbarcare si la ora stabilita, indiferent de motiv, acesta va pierde dreptul de a participa si nu i se va rambursa suma achitata.
11. Locul de imbarcare este acelasi cu locul debarcarii, in fiecare oras, fara exceptie.
  


  Parintele Arsenie Boca - Pictor de icoane si de suflete  Pelerinaje
  „Un sfânt se cunoaşte abia după trecerea timpului. Cu cât se adaugă mai mulţi ani după mutarea sa pe lumea cealaltă, cu atât va veni lumea spre el mai mult, dacă a fost cu adevărat un slujitor al lui Dumnezeu” spunea Parintele Arsenie Boca, ”un fenomen unic în istoria monahismului românesc”, dupa cum l-a caracterizat Parintele Dumitru Staniloae.

  Pe Parintele Arsenie Boca, părinte ieromonah, teolog și artist român, fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbata de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, veneau sa il vada mii și mii de credincioși, atrasi de harul si de personalitatea sa. Aveau sa vina sa sa il vada insa si mai multi dupa moarte. Pe toti i-a invatat, dupa cum spunea chiar dansul:

  ”să fie curați față de oameni și față de Dumnezeu; să dea Cezarului ce e al Cezarului (ascultare cetățenească, dajdie etc.) și lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu (cuget curat, suflet purificat și trup curățit de patimi).
  Despre această învățătură, martori îmi sunt toți cei ce-au ascultat povețele cele după Dumnezeu pe care li le-am dat: iubirea de Dumnezeu, iubirea de toți oamenii, fără deosebire, și viața curată, care fac cu putință reîntoarcerea noastră, a împlinitorilor, iarăși în Împărăția de obârșie, de unde ne-a trimis Dumnezeu spre scurtă cercare a cumințeniei și a iubirii noastre, pe pământ, în stadia și arena vieții.
  Asta îmi este toată misiunea și rostul pe pământ, pentru care m-a înzestrat cu daruri – deși eu sunt nevrednic. Pentru asta sunt solicitat în toate părțile, ca să propovăduiesc iubirea lui Dumnezeu și sfințirea oamenilor prin iubire.
  De alte gânduri și rosturi sunt străin.”..............

  Pelerinaje

  Arsenie Boca, Pelerinaje
  Manastirea Prislop
  A XI-a poruncă - Ion Minulescu
  Ascultă, priveşte şi taci!...
  Ascultă, să-nveţi să vorbeşti,
  Priveşte, să-nveţi să clădeşti....
  Şi taci, să-nţelegi ce să faci...
  Ascultă, priveşte şi taci!

   Când simţi că păcatul te paşte
  Şi glasul Sirenei te fură,
  Tu pune-ţi lacăt la gură
  Şi-mploră doar sfintele moaşte -
  Când simţi că păcatul te paşte!...

  Când simţi că duşmanul te-nvinge,
  Smulgându-ţi din suflet credinţa,
  Aşteaptă-ţi tăcut biruinţa
  Şi candela minţii nu-ţi stinge -
  Când simţi că duşmanul te-nvinge!

  Când braţele-ncep să te doară,
  De teamă să nu-mbătrâneşti,
  Rămâi tot cel care eşti -
  Aceeaşi piatră de moară -
  Când braţele-ncep să te doară!...

  Iar când, cu ochii spre cer,
  Te-ntrebi ce-ai putea să mai faci,
  Ascultă, priveşte şi taci!...
  Din braţe fă-ţi aripi de fier
  Şi zboară cu ele spre cer!..