11 decembrie 2023

27-28 aprilie 2024 Pelerinaj Nechit

Inscrieri: 0742268568, 0724525041

27-28 aprilie 2024 - Pelerinaj Nechit, manastirea cu peste 300 de Sfinte Moaste. 

pelerinaje@email.com                                              Facebook PELERINI
Facebook Pelerinaje Adriana

Pelerinaje Nechit


"Taina Sfantului Maslu si Dezlegările cele mari". Sfaturi si indrumari duhovnicesti de la Parintele Staret Zenovie, un mare duhovnic. Pelerinaj la Nechit

Pret 250 lei

👉Inscrieri si informatii: 0742268568,0724525041, pelerinaje@email.com Pagina Facebook Pelerini

utilizati FORMULARUL INFORMATII (click aici)

Observatii si conditii de participare:

1. Pretul nu include: intrarea la obiectivele de pe traseu (dacă exista) si cazarea, taxele de trecere cu bacul sau de trecere a granitei, acolo unde este cazul.
2. Masa se va asigura individual, în general pelerinul are pachetel pentru ca timpul sau este prețios. Autocarul opreste pe traseu daca sunt solicitari, fiind in sarcina pelerinilor sa isi asigure mancare la pachetel si sa se aprovizioneze cand autocarul opreste. Exista posibilitati de cina (optional) meniu fix, in apropiere de locurile de cazare. Va rugam sa solicitati oferta detaliata pentru fiecare pelerinaj.
3. Cazarea se achita local la Manastire sau la Pensiune 75-100lei/noapte camere de 2-3-4 persoane, functie de fiecare eveniment si de preturile practicate la momentul respectiv. Daca este posibila, Cazarea la Manastire se face in conditiile oferite de acestea (poate fi la comun, grupuri sanitare comune). Cine doreste poate sa ramana la Manastirea Nechit pentru cazare, camere mari, conditii la comun, fara rezervare. In cazul in care se solicita confort sporit la cazare, numai unde este posibil, este necesara rezervare si se plateste diferenta de confort. In functie de disponibilitate, locul de cazare se poate modifica. Va rugam sa solicitati informatii despre locul de cazare, deoarece preturile pot fi diferite. Inscrierile au inceput la data publicarii ofertei.
4. Locurile in autocar se ocupa NUMAI in ordinea platii (minim avans 50%. Restul de 50% se achita cu minim o luna inaintea plecarii pentru pastrarea locului). Plata serviciilor se face in cont bancar dupa semnarea contractului de servicii. Ne rezervam dreptul de a ne alege clientii!
5. Oferta se poate modifica in orice moment, fara preaviz. Va rugam sa studiati programele cu atentie pentru a fi informat exact despre conditiile de participare.
6. Nu se admit retrageri si nu se returneaza banii incepand cu trei saptamani inaintea plecarii (fara exceptie, clientul trebuie sa gaseasca inlocuitor pe cheltuiala sa pentru a nu pierde banii). Traseul poate suferi modificari in functie de starea drumurilor, conditiile meteo etc. Obiectivele, Manastirile se viziteaza numai daca sunt deschise publicului in perioada respectiva.
7. Preturile sunt valabile pentru grup de minim 45 persoane. Daca grupul este mai mic de 45 persoane, pelerinii vor fi informati asupra costurilor suplimentare daca acestea exista, costuri ce se pot situa in intervalul 50-100lei/persoana, in functie de numarul de inscrieri astfel incat sa se poata realiza pelerinajul. Daca grupul nu cuprinde minim 20 de persoane pelerinajul se amana sau se anuleaza, pelerinul poate opta pentru un alt pelerinaj sau pentru rambursarea sumei.
8. Programele cuprind foarte multe obiective pentru a fi cat mai utile pelerinului pentru a atinge scopul propus. In functie de evenimente intalnite pe traseu: conditii meteo, starea drumurilor, prelungirea Sfintelor slujbe, sarbatori si evenimente
speciale, ce nu pot fi prevazute, este posibila depasirea orei 24 la intoarcerea acasa.
9. In cazul neprezentarii pelerinului la locul de imbarcare la data si la ora stabilita, indiferent de motiv, acesta va pierde dreptul de a participa si nu i se va rambursa suma achitata.
10. Locul debarcarii este acelasi cu locul de imbarcare, in fiecare oras, fara exceptie.

Manastirea Nechit

Traditia spune ca Stefan cel Mare dupa ce a ridicat Manastirea Tazlau in anii 1496-1497, ar fi luat calugari din Nechit pentru obstea nou infiintatei manastiri. Tot traditia, de asemenea, pune izvorarea minunata a celor trei izvoare din apropierea manastirii pe seama lui Chiriac de la Tazlau (Sihastrul), cel care mai tarziu este pomenit de mitropolitul Dosoftei al Moldovei in randul sfintilor venerati in Moldova.

A urmat o perioada de ruina si uitare, pana in anul 1864 cand s-a facut o biserica de zid in jurul celei vechi din lemn, o clopotnita de piatra si cateva chilii.

Istoria mai noua a Manastirii Nechit este strans legata de stradaniile parintelui Zenovie Ghidescu, demn urmas al monahilor care s-au nevoit in aceste locuri, venit aici ca staret, prima oara, in 1948. In 1960, Schitul Nechit redevenise asezamantul prosper de odinioara, dar desfiintarea sa abuziva a readus aici pustiul in locul rugaciunilor catre Dumnezeu.
Parintele Zenovie obtine redeschiderea schitului, in 1972 si nu conteneste a-l veghea, contribuind la refacerea acestuia, chiar inainte de a reveni ca staret la Nechit.
Intre anii 1976-1979 se reface in intregime biserica mare, cu hramul "Schimbarea la Fata" si se construieste deasupra si un paraclis "Sf. Mucenici Zenovie si Zenovia", care sunt pictate de monahia Viorica Cretu de la Manastirea Prislop, in perioada 1979-1982.
Intre anii 1998-2001 s-a savarsit constructia noului turn clopotnita, care strajuieste principalul drum de acces in manastire si care adaposteste si un paraclis cu hramul "Sf. Imparati Constantin si Elena", oferind vietuitorilor si pelerinilor ce trec pe aici, un alt loc de rugaciune si reculegere duhovniceasca.
Pelerinajul are ca scop principal participarea la Taina Sfantului Maslu si dezlegari, slujba de seara, vecernie, Sfantul Maslu la Manastirea Nechit (inchinare la cele peste 300 de Sfinte moaste). Sfaturi si povete de la Parintele Staret Zenovie, unul dintre marii duhovnici ai vremurilor noastre.
Vom poposi impreuna si la Manastirea Brazi, unde avem moastele Sfantului Teodosie de la Brazi, la Manastirea Ciolpani, unde exista o parte din Sfintele Moaște ale Sfântului mucenic Emilian de la Durostorum, cu hramul acesta, (18 iulie) si mormantul marelui duhovnic Emilian Panait, Manastirea Bogdana. Participare la Sfanta Liturghie: Plecare din Bucuresti, Ploiesti, Buzau.
Facebook Pelerinaje Adriana

La drum cu sufletul! este ideea care ne anima in organizarea evenimentelor noastre care presupun comunicare, milostenie, recunostinta, liniste si reculegere, miscare si conectare cu natura inconjuratoare, bucurie sufleteasca. O comunitate de oameni simpli, cu inimi deschise si care au aceleasi preocupari, in centrul atentiei noastre fiind rugaciunea si recunostinta. Intalniri cu anumite teme, intaniri cu mari duhovnici sau Parinti care ne impartasesc experienta lor, participari la Praznice, Sfinte Liturghii, evenimente specifice. Evenimentele noastre se desfasoara ca intalniri in comunitate, au diverse tematici, nu au conotatie turistica.

Pentru realizarea evenimentelor transportul se face cu autocarul. Insotitor organizator si preot invitat (functie de disponibilitate).

ATENTIE: In pelerinaj NU se fumeaza la manastiri si in apropierea celorlalti pelerini! Pelerinul pleaca de acasa pentru rugaciune si multumire catre Bunul Dumnezeu, nu cauta confortul, incearca sa ajute pe cei din jur, inarmat cu rabdare si bunacuviinta, nu deranjeaza pe cei din jur, ci le acorda respectul cuvenit.

Prin evenimente noastre cinstim traditiile poporului roman si promovam portul popular romanesc (incurajam participantii sa poarte la Sfanta Liturghie costum popular / ie).

Un document din anii 1399-1418 mentioneaza existenta aici a Schitului Nechit, cu hramul "Sf. Nicolae", avand in apropiere un sat, moara si siliste. In alt hrisov de danie domneasca al lui Alexandru cel Bun, din 1419, este pomenit Schitul Nechit, aflat in "Campul lui Dragos", unde se gasea si curtea boiereasca a doi frati: Dragomir si Ioans Borilovici. Zilnic, la Manastirea Nechit, se savarsesc cele sapte Laude, precum si Sfanta Liturghie iar Sambata curtea Manastirii se umple de credinciosi si pelerini care vin pentru Taina Sfantului Maslu si Priveghere, dezlegari.În fiecare zi se săvârșește Slujba Parastasului pentru cei adormiți în Domnul și se citesc Rugăciunile de dezlegare pentru cei Adormiți, cu excepția zilelor de Duminică și când sunt Praznice Împărătești.