16-17 noiembrie - Pelerinaj Veliko Tarnovo

Plecare din Bucuresti, Ploiesti
Inscrieri: 0742268568, 0724525041 pelerinaje@email.com  
Facebook PELERINI

Veliko Tarnovo16-17 noiembrie 2024- "Meteorele Bulgariei. Drumetie de toamna"  - Veliko Tarnovo

Orasul medieval Veliko Tarnovo supranumit "Orasul Țarilor"  Cetatea Tsarevets, Palatul Regal, fosta Catedrala Patriarhală (astăzi un muzeu cu imagini și scene apocaliptice), Biserica Sfantul Nicolae, Manastirea Schimbarea la Fata, cocoțata în vârf de munte, Cascada Kaya Bunar, Pestera Devetaschka, Canionul Honitsa, Cascadele Krushuna, Manastirea Sfanta Treime.

Pret 260Lei/persoana

 Informatii si inscrieri: tel. 0742268568,  

0724-525041, Facebook Pelerinaje Adriana,


- Transport autocar (aer conditionat, soferi profesionisti).
- Insotitor organizator si preot invitat (functie de disponibilitate), relaxare si rugaciune, atmosfera plina de istorie si spiritualitate.
Cazarea se achita local si este 30-35 euro/ persoana, camere de 2-3-4 persoane.
Locurile in autocar se ocupa in ordinea platii, plata serviciilor se face in cont bancar, simplu, fara niciun comision. Pentru inscriere este necesara incheierea unui contract de servicii, care trebuie studiat si semnat. Pentru a primi contractul trimiteti o solicitare pe email pelerinaje@email.com sau pe Facebook Pelerini sau pe messenger. 

sau utilizati FORMULARUL DE INSCRIERE (click aici)

La drum cu sufletul! este ideea care ne anima in organizarea evenimentelor noastre care presupun comunicare, milostenie, recunostinta, liniste si reculegere, miscare si conectare cu natura inconjuratoare, bucurie sufleteasca. O comunitate de oameni simpli, cu inimi deschise si care au aceleasi preocupari, in centrul atentiei noastre fiind rugaciunea si recunostinta. Intalniri cu anumite teme, intaniri cu mari duhovnici sau Parinti care ne impartasesc experienta lor, participari la Praznice, Sfinte Liturghii, evenimente specifice. Evenimentele noastre se organizeaza ca intalniri in comunitatea de crestini ortodocsi si nu au conotatie turistica.

Observatii si conditii:
Pretul nu include vizitarea obiectivelor de pe traseu (Cetatea Tsarevets 6 leva); masa se va asigura individual.  Programul poate suferi modificari in functie de vreme, starea drumurilor etc.
Locurile in autocar se ocupa numai in ordinea platii. Nu se admit retrageri si nu se returneaza banii incepand cu patru saptamani inaintea plecarii (clientul trebuie sa gaseasca inlocuitor). Neprezentarea la locul si la ora imbarcarii atrage dupa sine pierderea dreptului de participare si a banilor achitati, indiferent de motiv. Locul debarcarii este acelasi cu locul de imbarcare, fara exceptii.


Carte de identitate obligatorie la vama. Nu se admite la iesirea din tara buletinul vechi. Studiati cu atentie conditiile de calatorie in strainatate (www.politiadefrontiera.ro
Bulgaria Veliko Tarnovo


PROCEDURA DE INSCRIERE:
Pentru a participa la evenimentele noastre este necesar

1) Sa studiati cu atentie programul pelerinajului (traseu, cazare, pret, conditii de participare detaliate mai jos), sa sunati sau sa trimiteti email pentru a lamuri orice intrebare referitoare la evenimentul ales; Este bine sa cunoasteti toate detaliile, evenimentele noastre nu sunt turistice si sunt organizate cu anumite tematici in mod special pentru rugaciune si comunicare.
2) Completati Formularul de Inscriere (click aici) SAU sa trimiteti un email cu datele dvs: Nume, prenume, oras si pelerinajul solicitat la pelerinaje@email.com sau Messenger sau WhatsApp si veti primi un contract de servicii care trebuie semnat, precum si o factura proforma pentru plata serviciilor.
3) Locurile se ocupa in ordinea platii, iar plata se face in principal in contul firmei NUMAI dupa ce ati trimis acordul dvs privind prevederile contractului sau contractul semnat. Contractul il primiti pe mail sau pe messenger, dar este disponibil si pe site pentru studiu.
Puteti achita oricand, la orice sucursala a bancii Unicredit, doar cu buletinul dvs, fara comision.
Când achitați trebuie sa notati numele dvs. si pelerinajul. Veti primi o chitanta de incasare.
4) Imediat ce ati achitat veti primi locul in autocar. Daca achitati fara sa studiati si sa semnati contractul se considera ca sunteti de acord cu prevederile acestuia.
5) Cu 2-3 zile inante de plecare vom confirma impreuna, inca o data, locul si ora plecarii. Plecarea se face din Bucuresti si Ploiesti. 
6) locul de debarcare este fixat si va fi acelasi cu locul imbarcarii, fara exceptii.

Veliko Tarnovo

fosta capitală a Regatului Bulgariei si Imperiului Vlaho-Bulgar în perioada 1185 – 1393, este un oras medieval micuţ şi cochet situat pe malul râului Yantra, afluent al Dunării fiind înconjurat de dealuri. Acest oras istoric are doua zone foarte frumoase: zona vechii cetăţii Tsarevets, reşedinţa vechilor patriarhi bulgari si oraşul vechi, cu străzi înguste, pline de farmec şi clădiri vechi, construite în perioada 1800 – 1950. Acest oraș este o bijuterie: clădiri de patrimoniu cu o arhitectură unică, dar și clădiri moderne din zilele noastre, numeroase monumente de mare importanță istorică, lucrări de artă.
Prima mențiune despre Cetatea Tsarevets apare în anul 1190. După rebeliunea vlah-bulgară și înființarea celui de-al doilea imperiu bulgar cu capitala la Veliko Tarnovo, cetatea a devenit cea mai importantă din Bulgaria, adesea comparată cu Roma și Constantinopol. În anul 1393, fortăreața a fost asediată de forțele otomane timp de trei luni și incendiată, marcând căderea Imperiului Bulgar. Cetatea are trei intrări, una principală în partea estică a delalului și două în partea nordică și sudică. Restaurarea Cetății Tsarevets a început în anul 1930 și a fost finalizată abia în 1981, an în care s-a marcat cei 1300 de ani de la înființarea statului bulgar.

Catedrala Patriarhala Inaltarea Domnului - muzeu

aflată pe dealul Tsarevets, denumire căpătată în secolul al XI-lea și până la distrugerea sa în 1393, când a fost asediată Cetatea. Inițial, pe locul în care a fost ridicată, a funcționat o bazilică romană, prin secolele V-VI.
Înfățișarea actuală se datorează refacerii sale și înălțării Turnului Clopotniță, dar și adăugării pridvorului, în timpul domniei Țarului Ioan Alexandru al Bulgariei.
Aceasta a fost reconstruită integral în perioada anilor 1978-1981 din piatră și cărămidă, astfel incat catedrala actuală are 26 de metri lungime și 12 metri lățime, fiind ea insasi o adevarata cetate.
Ce frapează însă, la această catedrală, care și-a păstrat și astăzi denumirea căpătată cu secole în urmă, deși aici nu se oficiază slujbe religioase, sunt frescele și mozaicurile din interior ce reprezintă momente importante ale istoriei medievale a poporului bulgar, picturi realizate de Teofan Sokerov în 1985.
Stilul modernist al acestora cu scene aproape apocaliptice au determinat ca biserica să nu fie resființită, însă tocmai acest aspect intrigant duce la un adevărat pelerinaj al celor curioși sa o vadă.
Catedrala adăpostește și rămășițele pământești ale patriarhilor Ioachim I, Macarie și Ioachim al III-lea. Din Turnul Catedralei vom admira orasul Veliko Tarnovo.


Biserica „Sfintii 40 de Mucenici” și Complexul Mănăstiresc „Marea Lavră”, Veliko Tărnovo

Biserica „Sf. 40 de Mucenici” este construită și pictată la dorința țarulului bulgar Ivan Asen al II-lea, în onoarea victoriei sale mare asupra tiranului epir Theodore Comninl în anul 1230.

În mijlocul secolului al XIII-lea în jurul templului se creează mânăstirea regală „Marea Lavra”. Celebra biserică din Tărnovo este centrul multor evenimente importante. În ea sunt unele dintre cele mai emblematice monumente ale memoriei istorice din Bulgaria – coloanele lui Khan Omurtag (anii 815-831) și pe țarul Ivan Asen al II-lea cu celebrele inscripții de pe ele. Este utilizată o coloană din timpul lui Khan Krum (anii 803-814).

Studiile arheologice efectuate în complexul mânăstirii au fost descoperite de mormintele multor personalități marcante din Evul Mediu. Cel mai mare interes în rândul ei ridică cel al țarului bulgar Kaloian, care a murit la asediul din Solun din anul 1207. După moartea sa, trupele bulgare transportă în mod solemn trupul domnitorului în capitală, unde a fost înmormântat cu onoruri de stat. În biserică este situat și mormântul unuia dintre cei mai mari regi bulgari, Ivan Assen II și soția sa Anna-Maria.

În templu sunt păstrate moaștele Sf. Ilarion Maglenski. Aici este mormântul Sf. Sava din Serbia. În timpul vieții sale este înființată Arhiepiscopia Sârbă Independentă (anul 1219). Ulterior, moaștele sale au fost transferate în Serbia, iar mormântul său și acum continuă să fie un loc de pelerinaj. Biserica „Sf. 40 de Mucenici” este asociată cu o serie de evenimente în istoria recentă a Bulgariei, printre care cel mai important este proclamarea independenței sale la data de 22 septembrie, anul 1908.



Niciun comentariu: