BUCOVINA 21-25 august

Plecari din Bucuresti, Ploiesti si Brasov

0742 268568, 0724 525041, pelerinaje@email.comFacebook Pelerini

 FORMULARUL cerere info (click aici)  

21- 25 August 2019, "Plaiuri si Traditii Bucovinene" - Pelerinaj la Manastirile din Bucovina

Plecare din Bucuresti, Ploiesti si Brasov


Pelerinajul se desfasoara pe un traseu exceptional in care se viziteaza Manastirile ortodoxe istorice din Bucovina. Manăstirile din Bucovina fac parte din patrimoniul UNESCO, fiind încrise în catalogul "Mari Monumente ale Lumii". Ele sunt unice în lume prin arhitectura lor ce caracterizează epoca de glorie a Moldovei Sfantului Stefan cel Mare şi prin pictura lor exterioară, adevarate opere de arta din vremea lui Petru Rares.
Ne propunem prin evenimentul nostru cateva zile de relaxare in pelerinaj prin Bucovina pentru a cunoaste noi locuri si oameni.


TRASEUL cuprinde: Lacu Rosu,Cheile Bicazului, Cetatea Sucevei, Muzeul Satului BucovineanManastirea Sf. Ioan cel Nou de la  SuceavaManastirea Dragomirna, Manastirea Putna, Manastirea Sihastria Putnei, Manastirea Voronet, Manastirea Sucevita, Manastirea Moldovita, Manastirea Boroaia: parintele Ilarion Argatu - Manastirea Agapia, Manastirea Varatec - Manastirea Petru Voda- Manastirea Izvorul Muresului.

Ziua I: Bucuresti - Ploiesti - Brasov - Manastirea Izvorul Muresului - Gheorghieni - Lacul Rosu - Cheile Bicazului - Manastirea Varatec - Manastirea Agapia - Tg. Neamt cazare in zona. 
Ziua II: Gura Humorului - Manastirea Moldovita - Manastirea Sucevita - Marginea: ceramica romaneasca - Manastirea Putna - Manastirea Sihastria Putnei - Gura Humorului - Manastirea Voronet -Tg. Neamt cazare in zona. 
Ziua III: Manastirea Dragomirna - Cetatea Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean, Manastirea Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava - Boroaia Sfantul Maslu la Parintele Argatu, cazare in zona. 
Ziua IV: In vizita la Ion Creanga Humulesti - Manastirea Sihastria - Manastirea Secu - Manastirea Neamt: icoana Maicii Domnului Lidianca -Manastirea Petru Voda: Parintele Justin Parvu - Manastirea Durau: icoana Maicii Domnului cazare in zona.
Ziua V:  Sfanta Liturghie Manastirea Durau - Manastirea Sfantul Ilie - Toplita - Brasov - Ploiesti - Bucuresti. 

 Servicii: 
- pentru acest eveniment transportul se face cu autocarul, însotitor organizator si preot invitat (functie de disponibilitate), rugaciune, relaxare, comunicare de grup, atmosfera incarcata de istorie si spiritualitate; participare la Sfintele Slujbe la Manastiri de pe traseu. 


Cazarea este rezervata dar NU este inclusa in pret! Cazare la Pensiune in medie 

35-45lei/persoana/noapte, camere de 2-3-4 persoane, camere cu baie. 
Exista posibilitati de masa (cina, mic dejun) in apropiere de locul de cazare, precum si magazine bine aprovizionate.


Oferta speciala! Pret 200 lei/persoana
Pentru informatii si inscrieri:
0742-268568,
0724-525041
Contact: D-na Adriana

                Facebook Pelerini
**Pretul nu include: vizitarea obiectivelor de pe traseu. Masa se va asigura individual, (in zona exista magazine si restaurante pentru cina, mic dejun). Cazarea NU este inclusa si se va face la Pensiune, media fiind de 35-45 lei/persoana/noapte camere de 2-3-4 paturi.  In functie de disponibilitate locul de cazare se poate modifica. Traseul poate suferi modificari, in functie de starea drumurilor, conditiile meteo, disponibilitate la cazare etc. Obiectivele se viziteaza numai daca sunt deschise publicului in perioada respectiva. Locurile in autocar se ocupa in ordinea inscrierii si a platii unui avans de minim 50%. Restul de 50% trebuie achitat cu o luna inainte de plecareNu se admit retrageri si nu se returneaza banii incepand cu trei saptamani inaintea plecarii (clientul este responsabil de gasirea unui inlocuitor). Imbarcarea si debarcarea pasagerilor se face intr-un singur punct, in fiecare oras. Valabil pentru minim 45 de persoane (pentru grup mai mic de 45 persoane este posibil ca pretul sa creasca cu 50lei).
Studiati cu atentie toate conditiile de inscriere si participare (click aici)

PLECARI din Bucuresti, Ploiesti si Brasov 


PROCEDURA DE INSCRIERE: 
Pentru a participa la orice pelerinaj va invitam:

1) Sa studiati cu atentie programul pelerinajului (traseu, cazare, pret, conditii de participare detaliate pe site). Daca doriti informatii suplimentare, sunati sau trimiteti email pelerinaje@email.com pentru a lamuri orice intrebare referitoare la evenimentul ales;
2) Sa completati FORMULARUL CERE detalii (click aici)
SAU sa trimiteti un simplu email cu datele dvs: Nume, prenume, oras si pelerinajul solicitat la pelerinaje@email.com
3) Veti primi un Contract de servicii care trebuie studiat, precum si o factura proforma pentru plata serviciilor. (daca nu aveti posibilitate de a printa si scana contractul, nu este nicio problema. E suficient sa ne scrieti pe email ca ati citit si sunteti de acord cu prevederile contractului si il veti aduce semnat la autocar). CONTRACTUL poate fi citit si aici (click)
4) Locurile se ocupa NUMAI in ordinea platii, iar plata se face in principal in contul firmei NUMAI dupa ce ati trimis acordul dvs privind prevederile contractului sau ati semnat contractul. Se poate achita avans 50% din valoare (restul de 50% se achita cu o luna inainte de plecare). Plata serviciilor constituie consimțământul și acordul deplin al PELERINULUI asupra tuturor clauzelor contractuale, precum și asupra programului detaliat al pelerinajului.

Datele pentru plata:
Apologetikos Serv SRL, CUI 32136877
Banca: Unicredit Bank Ploiesti
Contul: RO10 BACX 0000 0009 2801 0001


Este usor sa achitati la orice sucursala Unicredit Bank, simplu, intr-un loc sigur, fara sa asteptati la rand si fara sa platiti nimic in plus. Veti primi o chitanta de incasare pe care trebuie sa o pastrati.

5) Atentie! Doar completarea Contractului si semnarea acestuia nu va asigura un loc in autocar. Numai dupa efectuarea platii vi se va confirma locul in autocar.
6) Imediat ce ati achitat veti primi locul in autocar. Daca achitati fara sa studiati contractul se considera ca sunteti de acord cu prevederile acestuia si trebuie sa il semnati la plecare pentru a participa la eveniment.
7) Cu 2-3 zile inante de plecare se va confirma inca o data locul si ora plecarii.
8) Cazarea este rezervata si se achita in pelerinaj direct la manastire sau pensiune, functie de optiunea aleasa( acolo unde sunt mai multe optiuni: la manastire sau pensiune).
9) Locul de debarcare este fixat si va fi acelasi cu locul imbarcarii, fara exceptii.
BUCOVINA


Manastirea Voroneţ

Manastire de maici, 4 km de Gura Humorului, Hram „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“; „Sfântul Cuvios Daniil Sihastru“. Ctitorita in 1488 de catre Stefan cel Mare. Faimoasa pt. picturile, realizate pe un fond albastru inchis, au intrat in circuitul international ca "albastrul de Voronet", unic in lume, monument UNESCO, mormantul Sfantului Cuvios Daniil Sihastru, este considerata "Capela Sixtina a Orientului" pentru marea fresca de pe fatada de vest, numita "Judecata de apoi" (aceasta fatada nu are fereastra), catapeteasma din lemn de tisa, aurit, usile imparatesti fiind o adevarata capodopera de sculptura in lemn.

Manastirea Sucevita


Hram- "Invierea Domnului" Schimbarea la Fata; manastire de maici, icoana Maicii Domnului.
1584, ctitorita de Gheorghe Movila, monument UNESCO si capodopera a artei universale, stil moldovenesc; pictura exterioara, realizata in fresca, se pastreaza in forma originala fiind o Biblie in imagini de la Facere la Apocalipsa. Scena "Scara virtutilor"- considerata "testamentul artei moldovenesti". Culori predominante verde si rosu. Aici sunt ingropati Gheorghe si Ieremia Movila, zidurile si turnurile de incinta confera manastirii infatisarea de cetate medievala.


Manastirea Putna

                             
Capul Sf. Ghenadie Man. Putna

Mănăstirea Putna, prima şi cea mai importantă ctitorie a Binecredinciosului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, străjuieşte de peste cinci veacuri ţinutul legendar al Bucovinei. Biserica hram „Adormirea Maicii Domnului“,1466-1469, Casa Domnească (1473), chiliile, zidul de apărare cu turnurile aferente şi Turnul Tezaurului, 1481. Concepută dintru început ca necropolă domnească, biserica Mănăstirii Putna adăposteşte paisprezece morminte din care trei sunt voievodale, aparţinând familiei Muşatinilor. Stefan cel Mare este si el inmormantat aici. Sf Moaste ale multor sfinti in altar si in pronaos craniul Sfântului Ierarh Ghenadie facator de minuni, aşezat într-o frumoasa racla sculptata. Icoana Maicii Domnului adusa de Maria de Mangop 1472 din Constantinopol, onorata pe 2 iul, Sf. Stefan Voievod.
TransRarău

cel de-al treilea traseu montan spectaculos din Romania, este șoseaua din munţii Moldovei, care face legătura între Valea Bistriţei, de la Chiril şi Valea Moldovei, la Pojorâta. 
Pe acest traseu se afla 
Manastirea Rarau, care adaposteste Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni.


Potrivit traditiei, aici a fost o sihastrie infiintata de cuviosul Sisoe, spre sfarsitul secolului al XV-lea. Se mai spune ca, dupa anul 1538, cand Petru Rares a fost schimbat de la domnie, sotia sa, Elena, impreuna cu copiii, s-au ascuns in Rarau, fiind ocrotiti de calugari. Drept multumire, voievodul le-a inaltat o biserica in locul celei vechi si astfel a luat fiinta Schitul Rarau, in fosta sihastrie Dodu. Astazi, aproape de cota 1.400 se inalta doua biserici: cea veche dateaza din vremea cand la carma Moldovei se afla bravul Petru Rares, iar cea noua a fost sfintita in anul 2000. Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, pastrata in biserica centrala a Manastirii Rarau, nu este singura icoana facatoare de minuni gazduita de manastire. Astfel, aici se mai afla inca sapte sfinte icoane facatoare de minuni, care aduc vindecare si alinare celor bolnavi si suferinzi. Printre ele se numara si icoana Sfantului Ioan Teologul, ocrotitorul manastirii. Icoana Sfantului Ioan Evanghelistul se afla in biserica noua a manastirii.
Maica Domnului cu Pruncul, Rarau

Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea Sucevei, construită la sfârşitul secolului al XIV-lea în apropierea oraşului medieval Suceava, a fost principala reședință a domnilor Moldovei timp de aproape 200 de ani, astăzi un monument istoric de nivel naţional. Ansamblul arhitectonic medieval, alcătuit din castel şi ziduri de apărare, a fost consolidat şi completat în cadrul uni vast proiect cu finanţare în perioada 2011-2015, redându-i aspectul impunător, intrat în legendă, dar şi subtila strălucire princiară din trecut. In apropierea Cetatii se afla 
Cetatea Sucevei
Muzeul Satului Bucovinean

Muzeul Satului Bucovinean,

o adevarata bijuterie ce cuprinde case taranesti din toata zona Bucovinei, frumos organizate si decorate, cu scene din viata oamenilor simpli, costume populare si obiecte specifice gospodariilor bucovinene.Lacul Rosu
Cheile Bicazului


Postare de Pelerini.


Mandra Bucovina, Tara Fagilor.

Niciun comentariu: